GYENESINFO


Gyenesdiási Bölcsőde és Óvoda

Cím: Gyenesdiás, Bartók Béla u. 2.
Telefonszám: 83/310-557
Intézményvezető: Világos Csabáné

Tagintézmény vezető:
Tótok Mónika
Cím: Gyenesdiás, Bartók Béla u. 2.
Telefonszám: 83/310-557
E- mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Intézményvezető: Világos Csabáné
Tagintézmény vezető: Tótok Mónika

Intézmény bemutatása:
Bölcsődénk a gyermekek egyéni igényeihez igazodva biztosítja a fejlődésükhöz szükséges tárgyi, és személyi feltételeket.
A nevelő munka a családnevelésre épül, azt kiegészítve szolgálja a gyermek fejlődését. A gyermek harmonikus fejlődése-fejlesztése szempontjából fontos, hogy a két közeg együttműködjön, nevelő, szocializáló tevékenységét összehangolja. A bölcsőde az első intézmény, amellyel a család kapcsolatba kerül, megalapoz egy nyílt demokratikus elveken alapuló együttműködést. Bölcsődénkben a nevelés-gondozás családias, derűs, nyugodt légkörben folyik.

Célunk:

 • A lehetőségek figyelembevétele mellett a családok részéről felmerülő igényeket kielégítsük, ezzel hozzájárulva a bölcsődés korú gyermekek egészséges fejlődéséhez.
 • Boldog gyermekeket neveljünk, akik tudnak vidáman játszani, felszabadultan örülni, tevékenykedni, hatalmas mozgásigényüket kielégíteni. Érdeklődnek, kíváncsiak, szeretnének minél többet megtudni az őket körülvevő világból.
 • Tevékenységükben használják fel tapasztalataikat. Szókincsük gyarapodjon, beszédkészségük folyamatosan fejlődjön.
 • Tanuljanak meg önállóan öltözködni, kulturáltan étkezni, tisztálkodni, stb. Mindehhez keretet ad a gyermek korához és fejlettségéhez, egyéni szükségleteihez igazodó rugalmas bölcsődei napirend, mely figyelembe veszi a család szokásait is.
 • Minden kisgyermek fejlődéséhez azonos esélyek biztosítása.

Intézmény tárgyi felszereltsége:
Az épület már külső megjelenésében is egyedi. Színes homlokzata hívogató, barátságos. Nagy, tágas udvar fogadja a gyermekeket és szüleiket. A főbejárat előcsarnokában található a babakocsi tároló és innen lehet megközelíteni a bölcsőde többi helyiségét is.
Két csoportszobában összesen 26 fő kisgyermeket tudunk fogadni. Az egyik csoportba a korban fiatalabb gyermekek kerülnek elhelyezésre, a másikban a korban nagyobbacskák. Mindkét csoportban megvalósul a „saját gondozónő” rendszer. Ez azt jelenti, hogy egy kisgyermeknevelőhöz 5-7 kisgyermek tartozik. Ő követi figyelemmel a gyermekek fejlődését és azt dokumentálja is.
A csoportok világosak, hangulatos dekorációval díszítettek. A gyermekek öltöztetésére szolgál az átadó helyiség, melyben zárt öltöző szekrények vannak. Tálalókonyhát üzemeltetünk a megfelelő kiszolgáló helyiségekkel. A készételt az önkormányzat konyhája biztosítja számunkra. A személyzet komfortos öltözőhelyiséget kapott és több raktárhelyiségünk is van.

Intézmény személyi feltétele:

• 5 fő kisgyermeknevelő
• 2 fő bölcsődei dajka

Beiratkozás:
Minden év tavaszán, előre meghirdetett időpontban lehetőség van a bölcsődei beiratkozásra. A felvétel az adott év szeptemberétől kezdődik és folyamatos.

Családlátogatás, beszoktatás:
Minden felvételt nyert kisgyermeket meglátogatunk, még a bölcsődébe kerülés előtt. Célunk, hogy saját otthoni környezetében találkozzon a gyermek a kisgyermeknevelőkkel, kötetlenebb ismerkedésre nyílik lehetőség.
Minden gyermeknek biztosítjuk a szülővel történő folyamatos és fokozatos beszoktatás lehetőségét. A beszoktatás általában két hét.

Napirend:
Folyamatos, rugalmas alkalmazkodik a csoport életkorához.
Minden nap közel azonos időben történik minden, ezzel is a gyermekek biztonságérzetét kívánjuk erősíteni.

Programok:
Éves munkaterv alapján dolgozunk. Minden hónapban igyekszünk az évszaknak és az ünnepeknek megfelelő programokat szervezni.

 • Ősszel ismerkedési délutánt tartunk Tökparti keretében.
 • December elején a gyermekek legnagyobb örömére hozzánk is ellátogat a Mikulás.
 • Karácsonyfát nem állítunk, de az ünnepre való hangolódást fontosnak tartjuk, ezért minden héten meggyújtjuk az adventi koszorún a soron következő gyertyát.
 • Farsangi mulatsággal űzzük a telet.
 • Minden évben az új szülőknek lehetőséget biztosítunk a bölcsődei élet kóstolgatására nyílt nap keretén belül.
 • Tavasszal a húsvéti nyuszinak fészket készítünk, melybe beleteheti az ajándékait.
 • Természetesen a gyereknap nálunk sem maradhat el, ezen a napon hagyományosan a kisgyermeknevelők egy mesejelenetet adnak elő.
Remélem bemutatkozásunkkal felkeltettük a leendő bölcsődés gyermekek szüleinek az érdeklődését, ha igen kérdésükkel, bizalommal forduljanak intézményünk munkatársaihoz.

Infoblokk Kedv Final Felso Erfa

Magyarfaluprogram Logo