AKTUÁLIS


ÖSSZES  |  KÖZÉRDEKŰ  |  KORONAVÍRUS  |  MEGHÍVÓ  |  SPORT  |  KÖZÜZEM  |  SAJTÓ  |  PÁLYÁZATOK  |  ÁLLÁS  |  VÁLASZTÁS  |  ADÓÜGYEK  |  HIRDETMÉNY  |  KERTBARÁTOK


Érvényes: 2020. november 11-től visszavonásig

A Kormány 484/2020. (X.10.) Korm. rendelete „A koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről”annak tartalmi pontjaihoz igazodva Gyenesdiás Nagyközség Polgármestere az alábbi kiegészítő tájékoztatást adja:

1.) Este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom lép életbe, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges.
• Munkáltatói igazolás letölthető: https://magyarorszag.hu/szuf_hirek_hirek#reszletek,a7627ce5-c77f-400c84d1-aea595da0e330

2.) Minden gyülekezés tilos.

3.) Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni.

4.) Az üzletek - a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével - este 7 óráig maradhatnak nyitva és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki. Az e rendeletben nem említett szolgáltatók és szolgáltatások (például fodrász, masszőr, személyi edző) a szokott rendben működhetnek a kijárási tilalom szabályai mellett.

szállodák turistákat nem, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket fogadhatnak.

5.) A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani.
Az egyéni szabadtéri sportok gyakorlása engedélyezett. A vonatkozó jogszabályok szerint versenyszerűen sportolók e tevékenységükben nem korlátozhatóak.

6.) A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat és állatkerteket, korcsolyapályákat.

7.) A bölcsődék, az óvodák és az általános iskolák a 8. osztályig a megszokott rend szerint nyitva tartanak, a speciális intézményi védelmi intézkedéseket az igazgató határozza meg.
• Gyenesdiást érintve: az oktató-nevelő létesítményekbe „külsős” személy nem léphet be, az iskola udvarán szülők számára kötelező a maszkhasználat.

8.) Magán és családi rendezvények (például: születésnap) 10 főig megtarthatóak.

9.) Temetés legfeljebb 50 fővel tartható meg.

10.) Esküvők lakodalom nélkül tarthatóak meg, azonban az eseményen csak meghatározott személyek vehetnek részt.

11.) A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező.
• Gyenesdiást érintve: maszkhasználat kötelező a Hivatali ügyintézés idejében, a busz és vasúti megállókban, az egészségügyi és szociális intézmények területén. Egyéb közterületeken a maszkhasználat nem kötelező, de erősen javasolt, különösen minden olyan helyszínen, ahol több ember egyidejűleg tartózkodik.

12.) Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

13.) A közétkeztetés működése a korábbi időszaknak megfelelően teljes körű és folyamatos. További kér(d)és esetére az elérhetőségek: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., telefonszám: 0683/316-827.

14.) A Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyfélfogadás 2020. november 9. hétfőtől szünetel. Ügyintézés céljából kérjük használják központi elérhetőségeinket: Tel.: 06 83 312 737/100, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., illetve az épület bejáratánál kihelyezett postaládát.
Személyes ügyfélfogadás előre egyeztetett időpontban kizárólag az alábbi ügyekben lehetséges a megadott elérhetőségeken:
» Anyakönyvi ügyek: Tel.: 06 83 312 737/100, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
» Sírhely megváltása: Tel.: 06 83 516 000, 06 83 516 001 email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

15.). A rendelő intézeteket kérjük csak a legszükségesebb esetben keressék fel személyesen. Az orvosi vizsgálathoz előzetes telefonos bejelentkezés szükséges.
• Házi orvosi elérhetőség: 06 83/316-823.
• Gyermekorvosi rendelő dr. Világos Eszter Telefonszám: 0670/977-5831 Gyenesdiás gyermekorvosi rendelő: 06 83/316-826. Vonyarcvashegy gyermekorvosi rendelő: 0683/348-043. Email cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

16). A Művelődési Ház és Könyvtár vonatkozásában a következő hetekben a klubélet és könyvtári szolgáltatás szünetel.

17.) Gyenesdiás Nagyközség vállalkozóbarát Önkormányzata a vírushelyzet korlátozó időszakában örömmel osztja meg Facebook oldalán azon gyenesdiási vállalkozások szolgáltatását, akiket a korlátozás érint. Ismerjük meg és segítsük egymást, ahogy tudjuk! Kérjük az erre vonatkozó igényeket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen jelezzék.  Jó egészséget kívánva Mindannyiuknak! Vigyázzunk egymásra!

18.) Ezúton is hangsúlyozzuk: különösen vigyázzunk az idősebb korosztályra, mert ők a leginkább veszélyeztetett korcsoport. Az idősek ellátásában önkormányzatunk nyújt segítséget. Kérjük, akinek segítségre van szüksége, igényét az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
e-mail címen, vagy a 06 30 943 0455 telefonszámon jelezze.

19 .) Kérjük az alapvető védekezési magatartás megtartását:
• kérjük tartózkodjanak a közösségi összejövetelektől,
• kérjük tartsák be a megfelelő védőtávolságot,
• kérjük szabályosan hordják a maszkot
• kérjük a kijárási korlátozásokat vegyék komolyan!

20.) Viselkedjünk felelősségteljesen! Vigyázzunk egymásra!

Az általános országos korlátozó intézkedésekről tájékozódni lehet az ingyenesen hívható információs zöld vonalakon is: +36 80 277 455, +36 80 277 456, Külföldről: +36 1 550 1825, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A továbbiakban naprakészen ezen a felületen folyamatosan tájékoztatást adunk a legfontosabb tudnivalókról.

Együttműködésüket és megértésüket ezúton is köszönjük!

Vigyázzunk egymásra!

Gál Lajos polgármester

 

 

Infoblokk Kedv Final Felso Erfa

Magyarfaluprogram Logo