AKTUÁLIS


ÖSSZES  |  KÖZÉRDEKŰ  |  KORONAVÍRUS  |  MEGHÍVÓ  |  SPORT  |  KÖZÜZEM  |  SAJTÓ  |  PÁLYÁZATOK  |  ÁLLÁS  |  VÁLASZTÁS  |  ADÓÜGYEK  |  HIRDETMÉNY


Kegyelmekben gazdag, Áldott Ünnepet; örömökben és egészségben gazdag új esztendőt kívánunk Mindannyiuknak szeretettel!

A puha hóban, csillagokban,
az ünnepi foszlós kalácson
láthatatlanul ott a jel,
hogy itt van újra karácsony.

Mint szomjazónak a pohár víz,
úgy kell mindig e kis melegség,
hisz arra született az ember,
hogy szeressen és szeressék.

S hogy ne a hóban, csillagokban,
ne ünnepi foszlós kalácson,
ne díszített fákon, hanem
a szívekben legyen karácsony.

 

/Szilágyi Domokos: Karácsony/

 

Gál Lajos polgármester úr adventi gondolatai:

Tisztelt Gyenesdiásiak! Kedves Ünneplő közösség!

Engedjék meg, hogy Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata nevében igen nagy szeretettel köszöntsem Önöket ebben az elcsendesedett Adventi időszakban. Tisztelettel köszöntöm az ünnepi díszekbe öltözött településünk kedves és szeretett közösségeit, családjait.
A várakozás időszaka ez; a várakozásé testben és lélekben egyaránt. Egyrészt testileg már nagyon várjuk, hogy a koronavírus járvány, a bezártság és a félelem megszűnjön. Másrészt pedig várakozunk lélekben is, hiszen az Úrjézus eljövetelét várjuk a hit, a remény, az öröm és a szeretet nevében.

Testi-lelki békét és nyugalmat akar a keresztény ember ebben az időszakban. A megszületést, az újjászületést és egyben az életet ünnepeljük. Ilyenkor szoktuk köszönteni az ez évben született kis gyenesdiási gyermekeket is. Isten hozta őket közöttünk! Az Ő és kedves szüleik mosolygós, derűs arcai adjanak erőt és reményt mindnyájunknak. Idén 26 fővel gyarapodott közösségünk. Sok boldogságot kívánok minden kedves újszülött gyenesdiási lakosnak, a szülőknek és az egész családnak. Egyúttal Gyenesdiás egész lakosságának, az itt élő családoknak; szerető, egymás iránt érző közösségeinek.

Kedves Gyenesdiásiak!
Az életet folyamatosan védeni kell: megelőzéssel, a biztonság megteremtésével, egymásra való odafigyeléssel. Az Adventkor meggyújtott gyertya alkalmas rá, hogy valódi fényt, a szeretet fényét hozza otthonunkba.

Keresztény emberekként a várakozás koszorúján ezen a hétvégén már a Szeretet gyertyalángja gyúlt fel. Hittel és reménykedve várjuk, hogy minél többen jó egészségben túljussunk ezen a megpróbáltatásokkal teli időszakon, valamint nagyon bízunk abban is, hogy a jövő nyáron már ismét teljes biztonságban, örömben; újabb családbarát attrakciókkal bővülve tudjuk várni és fogadni kedves vendégeinket Gyenesdiáson.

Az Adventi elcsendesedés és a Karácsony Szent ünnepe megtanít bennünket figyelni az igazán fontos értékeinkre: a családra, közösségeinkre, egymás gondolatiságára, az egészségre és nem utolsó sorban a teremtett, csodálatos természeti környezetünkre.
Hiszem, hogy a világot az alapértékek védelmével és az értékteremtéssel fogjuk tudni megmenteni. Kívánom ezért Önöknek, hogy az egyszerű pásztorok mintájára „a reményben legyenek derűsek, a nyomorúságban béketűrők, az imádságban pedig állhatatosak.”!

Kívánok ezúton is mindannyiuknak jó egészséget, békességben, szeretetben gazdag áldott és egyben meghitt Karácsonyi Ünnepeket, nagyon jó egészséget; a betegeknek pedig gyógyulást, felépülést!
2022-re pedig kívánok boldog Újesztendőt; hogy aztán jövő tavasszal, ha ismét rügybe borulnak a fák a Nagymezőn, vidáman köszönthessük egymást és örülni tudjunk majd egymás társaságának!

A JÓISTEN áldja Önöket! Boldog Karácsonyt!


Gál Lajos, polgármester

 

Infoblokk Kedv Final Felso Erfa

Magyarfaluprogram Logo