AKTUÁLIS


ÖSSZES  |  KÖZÉRDEKŰ  |  KORONAVÍRUS  |  MEGHÍVÓ  |  SPORT  |  KÖZÜZEM  |  SAJTÓ  |  PÁLYÁZATOK  |  ÁLLÁS  |  VÁLASZTÁS  |  ADÓÜGYEK  |  HIRDETMÉNY


2019. február 4. hétfő 19:00 Községháza

MEGHÍVÓ LAKOSSÁGI FÓRUMRA

Tájékoztatom Önöket, hogy "partnerségi egyeztetés" tárgyban lakossági fórumot tartok, melynek ideje és helye: február 4. 19.00 óra Községháza nagyterme

Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete a 6/2019.(I.29.) számú határozatában úgy döntött, hogy a jelenleg hatályos településrendezési eszközöket több helyen módosítja. A tervezett módosítások érintik mind a település szerkezeti tervét, mind a helyi építési szabályzatát.

A tervezett beruházásokkal érintett területeket: 

  1. Az 1835 hrsz földrészleten lévő „K-ki” jelű területről a széles zöld sáv levétele - A 793/3 hrsz földrészleten (Gyenesi Lidóstrand) a nyugati oldal beépítetlenül megőrzendő parti területsáv 10 méterről 5 méter szélességűre csökkentése.
  2.  728/57 hrsz földrészleten jelölt „Z” övezeti jelű terület „K-sp” övezeti jelűvé történő átminősítése a szomszédos 728/67 hrsz-ú „K-szk” terület egy részének átminősítésének terhére. 
  3. Az iparterület GKSz területek és Má területeit érintő övezetben  a területet határoló átkötő útszakasznak északra való eltolását, áthelyezését, az első körben Má kategóriába sorolt területre, oly módon hogy az új út nyomvonalvezetését a véderdősáv (E-v) határolja.   
  4. A Vt-4 vprt, és a K-szk vprt ö Vt-4 vprt, és a K-szk vprt övezetekben a balatoni vízpart-rehabilitációs szabályozás követelményeiről szóló 283/2002. (XII. 21.) Korm. rendelet alapján az engedélyezhető maximum beépítettség, illetve építménymagasság szerepeljen a szabályozási tervünkben is. Ez az alábbi módosításokat jelenti:


Övezeti jel      HÉSZ     HÉSZ       max.beépíth.    max.ép.magasság
                     beép. ép.magasság                                              

Vt-4 vprt          45          9,5              50                12,5     

K-szk vprt        30          4,5              30                   8


A tárggyal kapcsolatos írásbeli észrevételek, javaslatok beérkezésének határideje:

  1. február 12. 16.00 óra

Észrevételek, javaslatok benyújtásának módja: A partnerségi egyeztetés szabályairól szóló rendelet előírásainak megfelelően az érintett partner a javaslatát, véleményét indoklással, természetes személy esetén neve és címe megadásával, papír alapon vagy elektronikus formában, aláírással ellátva, személyes beadással, postai úton vagy elektronikus levélben megküldve (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) nyújtja be.

A 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint az egyes településrendezési sajátos jogintézményekről, valamint Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2017. (III.22.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól előírásainak megfelelően a partnerségi egyeztetési eljárást elindítottam.

A településrendezési eszközök módosításának tervezete megtekinthető Gyenesdiás  honlapján (www.gyenesdias.hu), valamint a Gyenesdiási Közös Önkormányzati Hivatal földszinti 3. irodájában.

 

 

Infoblokk Kedv Final Felso Erfa

Magyarfaluprogram Logo