Megkezdte a felkészülést férfi labdarúgó csapatunk

Megkezdte a felkészülést férfi labdarúgó csapatunk

Egy hosszabb téli pihenő után január 12-én kezdte meg a felkészülést csapatunk.

Ez az időszak egy 4 hetes periódusból áll, az 5. héten pedig ha minden igaz már bajnoki mérkőzésre készülhetnek a gyenesiek. A felkészülés alatt több csapattal is összemérheti erejét a Kinizsi edzőmérkőzéseken, mégpedig a következő időpontokban:
1. Január 16. Kinizsi SK – Nagybajom (15:00)
2. Január 23./24 Kinizsi SK – Cserszegtomaj
3. Január 30. Nagybajom – Kinizsi SK
4. Február 6. Kinizsi SK – Balatonkeresztúr (15:00)

A csapat kerete a jelenlegi álláspont szerint nem változott, tehát ugyanazzal a kerettel vág neki a tavaszi szezonnak, amellyel az ősszel a dobogó 3. fokán végzett. A csapat célja a tavaszra, hogy megőrizze helyét a dobogón.

Hajrá Gyenes! Hajrá Kinizsi!

Karácsonyfa elszállítása

Karácsonyfa elszállítása

Karácsonyfa szállítás: 2021. január 13-án és 20-án, szerdai napokon

Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a Zalaispa Zrt 2021. január 13-án és 20-án, szerdai napokon a kommunális hulladékkal együtt fogja a reggel kihelyezett karácsonyfákat elszállítani. Köszönjük szíves együttműködésüket!

Hulladékszállítási Naptárterv 2021

Hulladékszállítási Naptárterv 2021

Már letölthető a 2021. évi Hulladékszállítási Naptár

A hulladékszállítással kapcsolatos további információért kérjük forduljon a Zalaispa Zrt Ügyfélszolgálatához.

Az esetlegesen felmerülő változtatások jogát fenntartjuk.

Elérhetőségek:
Weboldal: Zalaispa Zrt
Telefon: 92/707-510 1-es mellék, hétfő 07.00-19.00 óráig, kedd - péntek 08.00-16.00 óráig.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Postai úton: 8900 Zalaegerszeg, Köztársaság útja 1.

Hulladékszállítási naptár 2021
 

Áldott békés Karácsonyt!

Áldott békés Karácsonyt!

Juhász Gyula, Karácsony felé című versével kívánunk ezúton is Mindannyiuknak Boldog Karácsonyi Ünnepeket!

Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.

…Bizalmas szívvel járom a világot,
S amit az élet vágott,
Beheggesztem a sebet a szívemben,
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.

…És valahol csak kétkedő beszédet
Hallok, szomorún nézek,
A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,
S ne csak így decemberben.

 

Bursa Hungarica támogatások összesített adatai 2020.

Bursa Hungarica támogatások összesített adatai 2020.

Eredményhirdetés

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2021. évi fordulójához Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata is csatlakozott.

A Bursa Hungarica keretében az önkormányzatnak az esélyteremtés érdekében lehetősége nyílik arra, hogy a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok számára anyagi segítséget nyújtson a felsőoktatásban való részvételhez.

 A pályázatok benyújtási határideje 2020. november 5. volt, határidőn belül összesen 9 pályázat érkezett a Polgármesteri Hivatalba, mind a 9 pályázó az „A” típusú, vagyis a felsőoktatásban már tanulók részére kiírt pályázatra adta be jelentkezését.

A Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat keretében az önkormányzat mind a 9 főt támogatásban részesítette, melynek havi összege összesen 100.000,- Ft. A támogatást 10 hónapon keresztül – két tanulmányi félév során – kapják a jogosultak.

 

Bursa Hungarica összesített adatok

 

 

„A” típusú támogatottak

„B” típusú támogatottak

Pályázók száma

9 fő

0

Érvényes pályázatok száma

9 fő

Támogatottak száma

9 fő

Összes megítélt támogatás

100.000 Ft/hó

Támogatás átlagos mértéke

11.100 Ft/hó

 

 

Az önkormányzat döntéséről 2020. december 5-ig az EPER-Bursa rendszeren keresztül elektronikusan értesítette a pályázókat. A pályázó a döntés ellen fellebbezéssel nem élhet.

Klímabarát Díj Község kategória 1. helyezés

Klímabarát Díj Község kategória 1. helyezés

A Klímabarát Települések Szövetsége 2020. tavaszán Klímabarát Díj pályázatot írt ki.

A pályázat célja olyan, már meglévő jó gyakorlatokkal, példamutató ötletekkel, intézkedésekkel rendelkező települések díjazása, támogatása és népszerűsítése, akiknek fontos a környezetükben fellelhető természeti erőforrások fenntartható használata, a klímatudatosság, valamint települési gyakorlataik elősegítik a klímaváltozás megelőzését, illetőleg a klímaváltozáshoz való alkalmazkodást.

A pályázat elbírálására 2020. november 20-án került sor.

Ezúton örömmel osztjuk meg a hírt, hogy Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata a pályázaton község kategóriában I. helyezést ért el. 

További részletek, információk!

 

Tájékoztató a koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről és annak helyi intézkedéseiről

Tájékoztató a koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről és annak helyi intézkedéseiről

Érvényes: 2020. november 11-től visszavonásig

A Kormány 484/2020. (X.10.) Korm. rendelete „A koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről”annak tartalmi pontjaihoz igazodva Gyenesdiás Nagyközség Polgármestere az alábbi kiegészítő tájékoztatást adja:

1.) Este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom lép életbe, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges.
• Munkáltatói igazolás letölthető: https://magyarorszag.hu/szuf_hirek_hirek#reszletek,a7627ce5-c77f-400c84d1-aea595da0e330

2.) Minden gyülekezés tilos.

3.) Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni.

4.) Az üzletek - a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével - este 7 óráig maradhatnak nyitva és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki. Az e rendeletben nem említett szolgáltatók és szolgáltatások (például fodrász, masszőr, személyi edző) a szokott rendben működhetnek a kijárási tilalom szabályai mellett.

szállodák turistákat nem, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket fogadhatnak.

5.) A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani.
Az egyéni szabadtéri sportok gyakorlása engedélyezett. A vonatkozó jogszabályok szerint versenyszerűen sportolók e tevékenységükben nem korlátozhatóak.

6.) A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat és állatkerteket, korcsolyapályákat.

7.) A bölcsődék, az óvodák és az általános iskolák a 8. osztályig a megszokott rend szerint nyitva tartanak, a speciális intézményi védelmi intézkedéseket az igazgató határozza meg.
• Gyenesdiást érintve: az oktató-nevelő létesítményekbe „külsős” személy nem léphet be, az iskola udvarán szülők számára kötelező a maszkhasználat.

8.) Magán és családi rendezvények (például: születésnap) 10 főig megtarthatóak.

9.) Temetés legfeljebb 50 fővel tartható meg.

10.) Esküvők lakodalom nélkül tarthatóak meg, azonban az eseményen csak meghatározott személyek vehetnek részt.

11.) A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező.
• Gyenesdiást érintve: maszkhasználat kötelező a Hivatali ügyintézés idejében, a busz és vasúti megállókban, az egészségügyi és szociális intézmények területén. Egyéb közterületeken a maszkhasználat nem kötelező, de erősen javasolt, különösen minden olyan helyszínen, ahol több ember egyidejűleg tartózkodik.

12.) Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

13.) A közétkeztetés működése a korábbi időszaknak megfelelően teljes körű és folyamatos. További kér(d)és esetére az elérhetőségek: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., telefonszám: 0683/316-827.

14.) A Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyfélfogadás 2020. november 9. hétfőtől szünetel. Ügyintézés céljából kérjük használják központi elérhetőségeinket: Tel.: 06 83 312 737/100, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., illetve az épület bejáratánál kihelyezett postaládát.
Személyes ügyfélfogadás előre egyeztetett időpontban kizárólag az alábbi ügyekben lehetséges a megadott elérhetőségeken:
» Anyakönyvi ügyek: Tel.: 06 83 312 737/100, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
» Sírhely megváltása: Tel.: 06 83 516 000, 06 83 516 001 email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

15.). A rendelő intézeteket kérjük csak a legszükségesebb esetben keressék fel személyesen. Az orvosi vizsgálathoz előzetes telefonos bejelentkezés szükséges.
• Házi orvosi elérhetőség: 06 83/316-823.
• Gyermekorvosi rendelő dr. Világos Eszter Telefonszám: 0670/977-5831 Gyenesdiás gyermekorvosi rendelő: 06 83/316-826. Vonyarcvashegy gyermekorvosi rendelő: 0683/348-043. Email cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

16). A Művelődési Ház és Könyvtár vonatkozásában a következő hetekben a klubélet és könyvtári szolgáltatás szünetel.

17.) Gyenesdiás Nagyközség vállalkozóbarát Önkormányzata a vírushelyzet korlátozó időszakában örömmel osztja meg Facebook oldalán azon gyenesdiási vállalkozások szolgáltatását, akiket a korlátozás érint. Ismerjük meg és segítsük egymást, ahogy tudjuk! Kérjük az erre vonatkozó igényeket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen jelezzék.  Jó egészséget kívánva Mindannyiuknak! Vigyázzunk egymásra!

18.) Ezúton is hangsúlyozzuk: különösen vigyázzunk az idősebb korosztályra, mert ők a leginkább veszélyeztetett korcsoport. Az idősek ellátásában önkormányzatunk nyújt segítséget. Kérjük, akinek segítségre van szüksége, igényét az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
e-mail címen, vagy a 06 30 943 0455 telefonszámon jelezze.

19 .) Kérjük az alapvető védekezési magatartás megtartását:
• kérjük tartózkodjanak a közösségi összejövetelektől,
• kérjük tartsák be a megfelelő védőtávolságot,
• kérjük szabályosan hordják a maszkot
• kérjük a kijárási korlátozásokat vegyék komolyan!

20.) Viselkedjünk felelősségteljesen! Vigyázzunk egymásra!

Az általános országos korlátozó intézkedésekről tájékozódni lehet az ingyenesen hívható információs zöld vonalakon is: +36 80 277 455, +36 80 277 456, Külföldről: +36 1 550 1825, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A továbbiakban naprakészen ezen a felületen folyamatosan tájékoztatást adunk a legfontosabb tudnivalókról.

Együttműködésüket és megértésüket ezúton is köszönjük!

Vigyázzunk egymásra!

Gál Lajos polgármester

 

 

Módosult ügyfélfogadás a járvány idején

Módosult ügyfélfogadás a járvány idején

Érvényben határozatlan ideig  2020. november 9-től

Elektronikus hulladék gyűjtése: november 9.

Elektronikus hulladék gyűjtése: november 9.

Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata lakossági elektromos és elektronikai hulladék berendezés (e-hulladék) gyűjtést szervez.

Az ingyenesen leadható készülékek gyűjtésének ideje: 2020. november 9. (hétfő) 8:00-16:00-ig.
Az e- hulladékgyűjtés telepített gyűjtőhelye: Gyenesdiás Hunyadi utcai parkoló (temető mellett)

Lomtalanítás: 2020. november 9.

Lomtalanítás: 2020. november 9.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Gyenesdiás Nagyközség esetében a lomtalanítás időpontja 2020. november 9. hétfő.

A lomhulladékot kérjük reggel 6:00 óráig a portálok elé, a hidakra kihelyezni szíveskedjenek.

Fontos, hogy a hulladékok rendezett módon kerüljenek kihelyezésre, így vagy kötegelten, vagy zsákokban helyezzék el azokat, kollégáink a földről ömlesztet formában hulladékot nem szállítanak el! Erre nyomatékosan felhívjuk figyelmüket, és jelezzük, hogy ezen hulladékok a földön maradnak, és társaságunk nem szállítja el!

A kihelyezésre kerülő tárgyak esetében jelezni kívánjuk, hogy a hulladékgyűjtő gépjármű méreteit (hosszúságát) nem haladhatja meg, azok elszállítását nem tudjuk vállalni.

Nem helyezhetők ki a következő anyagok:
- építési törmelék
- állati tetem
- zöldhulladék
- kommunális hulladék
- veszélyes hulladék
(akkumulátor, festékes doboz, olajos flakon, gyógyszer, elem stb.)
- 4 darab személyautó gumiabroncs/ porta elszállítását társaságunk elvégzi.

Kérjük, hogy a feleslegessé vált tárgyakat a forgalom akadályozása nélkül szíveskedjenek elhelyezni!

Segítő közreműködésüket megköszönve, tisztelettel:
ZALAISPA Nonprofit Zrt.

Megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharcról

Megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharcról

2020. október 22. csütörtök 17:00
Helyszín: Hősők kertje

Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata, a József Attila Művelődési Ház és Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt 

2020. október 22-én csütörtökön  17 órakor  az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepi megemlékezésére és koszorúzására a Hősők kertjében felállított emlékműnél.

Ünnepi beszédet mond:

Góth Imre Árpád, alpolgármester, önkormányzati képviselő.

Közreműködik:
a Gyenesdiási Dalárda

Kosárfonó szakkör és Kézműves szakkör kiállításának megnyitója

Kosárfonó szakkör és Kézműves szakkör kiállításának megnyitója

Szeretettel hívunk minden érdeklődőt a József Attila Művelődési Ház és Könyvtár Kosárfonó szakköre és Kézműves szakköre kiállításának megnyitójára.

Helye: 
Községháza, Gyenesdiás Kossuth L. u. 97.


Ideje: 
2020. október 16, péntek 17 óra

 

Emlékezzünk az Aradi Vértanúkra

Emlékezzünk az Aradi Vértanúkra

Megemlékezés: 2020. október 6-án.

Felhívás szociális célú tűzifa támogatásra

Felhívás szociális célú tűzifa támogatásra

Igénylési időszak: 2020. október 1 és  október 31 között

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata a 10/2020. (IX.30.) rendelete alapján vissza nem térítendő természetbeni támogatásként idén is biztosít tűzifát a szociálisan rászoruló személyek számára.

A tűzifa mennyisége a beérkező kérelmek számától és a készlet mennyiségétől függően kerül kiosztásra.

A támogatásért ellenszolgáltatást nem kér.

Támogatásban részesül az a személy, akinek az egy főre jutó havi jövedelme:
a.) egyedül élő illetve gyermekét egyedül nevelő esetében a mindenkori öregségi nyugdíj
legkisebb összegének a 410 %-át (116 850 Ft-ot) nem haladja meg,

b.) kettő vagy több együtt élő személy esetében a családjában az egy főre jutó havi jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének a 325 %-át (92 625 Ft-ot) nem haladja meg.

Az ellátás iránti kérelmeket írásban, az erre a célra rendszeresített formanyomtatványon 2020. október 1. napjától – 2020. október 31. napjáig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Szociális Irodájában.

A kérelem letölthető www.gyenesdias.hu weboldalról, vagy személyesen kérhető a Gyenesdiási Közös Önkormányzati Hivatal szociális irodájában.
A támogatásra történő jogosultság elbírálásához a kérelmező köteles a maga és a vele egy háztartásban élő közeli hozzátartozók személyi adatairól, családja jövedelmi viszonyáról nyilatkozni, a szükséges igazolásokat mellékelni.

Az érdeklődők a pályázatról bővebb felvilágosítást a 06-83/312-734/214-es telefonszámon, vagy személyesen ügyfélfogadási időben a Gyenesdiási Közös Önkormányzati Hivatalban kaphatnak.


KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK

Kérelem szociális tűzifa igényléshez
Tájékoztató a jövedelemnyilatkozat kitöltéséhez

Pályázati felhívás: Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj

Pályázati felhívás: Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj

Benyújtási határidő: 2020. november 5.

 

Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata az Emberi Erőforrás Minisztériummal együttműködve 2021. évre kiírja a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot az önkormányzat területén állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok számára a felsőoktatásban való részvételének támogatására.

A pályázat célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása.

Az ”A” típusú
 pályázatra azok az Önkormányzat területén állandó lakóhellyel rendelkező hallgatók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali munkarend) alapképzésben, mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

A ”B” típusú pályázatra azok az Önkormányzat területén állandó lakóhellyel rendelkező, a 2020/2021. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolás, illetve felsőfokú végzettséggel nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe felvételt még nem nyert, érettségizett pályázók jelentkezhetnek, akik a 2021/2022 tanévtől kezdődően felsőoktatási intézményben teljes idejű (nappali munkarend) alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni. (A jelentkezők közül csak azok részesülhetnek ösztöndíjban, akik felsőoktatási intézményben történő tanulmányaikat a 2021/2022 tanévben ténylegesen megkezdik.)

Nem részesülhet ösztöndíjban az a pályázó, aki:
- a Magyar Honvédség és a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos és szerződéses állományú hallgatója
- doktori (PhD) képzésben vesz részt
- kizárólag külföldi intézménnyel áll hallgatói jogviszonyban és/vagy vendéghallgatói képzésben vesz részt

A pályázatbeadáshoz az EPER-Bursa rendszerben egyszeri pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése:
 https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx

Azok a pályázók, akik a korábbi pályázati évben regisztráltak a rendszerben, már nem regisztrálhatnak újra, ők a meglévő felhasználónév és jelszó birtokában léphetnek be az EPER-Bursa rendszerbe. Amennyiben jelszavukat elfelejtették, az Elfelejtett jelszó funkcióval kérhetnek új jelszót. A pályázói regisztrációt vagy a belépést követően lehetséges a pályázati adatok feltöltése a csatlakozott önkormányzatok pályázói részére. A pályázati űrlapot minden fordulóban újra ki kell tölteni! A személyes és pályázati adatok ellenőrzését és véglegesítését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva a települési önkormányzatnál kell benyújtaniuk a pályázóknak. A pályázat csak a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együtt érvényes. A pályázati kiírásban meghatározott valamely melléklet hiányában a pályázat formai hibásnak minősül.

A pályázat rögzítésének és az önkormányzathoz történő benyújtásának határideje:
2020. november 5.

A pályázatot az EPER-Bursa rendszerben kitöltve, véglegesítve, onnan kinyomtatva, aláírva, a szükséges mellékletekkel ellátva a Gyenesdiási Közös Önkormányzati Hivatalnál (8315 Gyenesdiás, Kossuth L. u. 97.) kell benyújtani személyesen vagy postai úton.

Az „A” és „B” típusú pályázati kiírás, a kötelező mellékletek, a pályázati űrlap valamint Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzatának a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat elbírálásának szempontjairól szóló szabályzat 2020. október 5. napjától megtekinthető: Gyenesdiási Közös Önkormányzati Hivatal (8315 Gyenesdiás, Kossuth L. u. 97.) hirdetőtábláján, valamint a www.gyenesdias.hu weboldalon.


 KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK

Bursa szabályzat
"A" típusú pályázati felhívás
"B" típusú pályázati felhívás
 Jövedelemnyilatkozat
Nyilatkozat gyermektartásdíjról

Varrószakkör

Varrószakkör

2020.októbertől szombatonként 9:00-12:00

A József Attila Művelődési Ház és Könyvtár
VARRÓSZAKKÖRT indít 2020. októbertől,
szombat délelőttönként 9.00 -12.00-ig.

Célunk:
Közös érdeklődésen alapuló vidám, kreatív, tűvel és cérnával (varrógéppel), alkotó közösség létrehozása.

A szakkör vezetője:
Szűcs Mariann /bymarjan/ Információ: tel. 30/2676069

Első megbeszélés: 2020. szeptember 26.
(szombat) 9.00 -kor lesz az intézmény Klub helyiségében.

A szakkör önköltséges.

A varrószakkörbe várunk nemtől, kortól függetlenül bárkit, aki kedvet érez a varráshoz, alkotáshoz. Szeretne szebbnél szebb használati és
dísztárgyakat készíteni textilből és lehetőleg van varrógépe.
/Gépet csak korlátozott számban tudunk biztosítani./

ÁLLÁSPÁLYÁZAT

ÁLLÁSPÁLYÁZAT

József Attila Művelődési Ház és Könyvtár igazgatói állásának 2020. november 1. napjától történő betöltésére.

Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet a József Attila Művelődési Ház és Könyvtár igazgatói állásának 2020. november 1. napjától történő betöltésére.

Pályázati feltételek:

- munka törvénykönyve szerinti foglalkoztatás
- határozott, 5 évre szóló megbízás 2020. november 1. napjától
- munkakör: igazgató
- munkaidő: teljes munkaidő (napi 8 óra)
- próbaidő: 3 hónap
- előírt végzettség: szakirányú felsőfokú végzettség vagy felsőfokú közművelődési szakképzettség

A pályázat kötelezően benyújtandó dokumentumai:
➡️ részletes szakmai önéletrajz;
➡️ az intézmény vezetésére vonatkozó program;
➡️ fizetési igény megjelölése;
➡️ iskolai végzettséget igazoló bizonyítványok és oklevelek másolata;
➡️ erkölcsi bizonyítvány;
➡️ a pályázó saját kezű aláírásával ellátott nyilatkozata arról, hogy a pályázati anyagban foglalt személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggésben szükséges kezeléséhez hozzájárul;
➡️ a pályázó arra vonatkozó nyilatkozata, hogy hozzájárul a
pályázat elbírálására vonatkozó előterjesztésnek a nyilvános ülésen történő megtárgyalásához.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:
✅ vezetői gyakorlat,
✅ szakmai gyakorlat,
✅ nyelvtudás,
✅ jogosítvány.

❗️ Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 15. 16.00
A pályázatokat személyesen vagy írásban (Gál Lajos polgármester 8315 Gyenesdiás, Kossuth L. u. 97.) lehet benyújtani.

A Diási Játékstrand lett idén a legjobb fürdőhely a Balatonon

A Diási Játékstrand lett idén a legjobb fürdőhely a Balatonon

Kimagasló eredmények a Kék Hullám Zászló minősítésen

A 2020. július 15-én Zamárdiban zajlott Kék Hullám Zászló minősítésen Gyenesdiás ismét kiemelkedő eredményeket ért el!

1. A minősített 35 strand közül a Diási Játékstrand kapta a legtöbb pontot.

2. A Diási Játékstrand 5 csillagos minősítésén túl idén már a Gyenesi Lidóstrandot is 5 csillag minősítéssel díjazta a szakmai zsűri.

3. Talán, ami még ennél is jobb hír: a Balaton valamennyi strandja közül a Diási Játékstrand bizonyult a Balaton járványügyi védekezésben a legfelkészültebb fürdőhelynek!

Gyenesdiás strandjai - megújult környezetben, - BIZTONSÁGOS körülmények között, - családbarát programokkal és kedvezményekkel, - a tavalyi, változatlan belépőárakkal és ingyenes parkolóhelyekkel várja kedves vendégeit! Gyenesdiás, ahol a napsütés már csak ráadás! Ezúton köszönjük a felkészülésben nyújtott segítségét valamennyi vállalkozónak és az Önkormányzat dolgozóinak!

További információ: https://www.hirbalaton.hu/kek-hullam-zaszlot-kaptak-a-legjobb-balatoni-strandok/

Őszi szezonértékelés a Kinizsi SK Labdarugó szakosztályánál

Őszi szezonértékelés a Kinizsi SK Labdarugó szakosztályánál

Az őszi szezon a múlt hétvégén véget ért csapatunk számára, ezért arra kértük Kocsis Norbertet, az együttes vezetőedzőjét, hogy értékelje ezt az időszakot.

Kocsis Norbert: Nyáron alaposan átalakult a keretünk, hat játékostól kellett elköszönnünk, ebből négy igazolt el, kettő pedig abbahagyta az aktív játékot. Sokáig a gyenesi labdarúgás jövője volt a tét, de szinte az utolsó pillanatban sikerült alaposan megerősíteni a keretet. Nyilván egy ilyen vér átömlesztés után, rengeteget kell dolgozni annak érdekében, hogy ütőképes csapatot tudjunk összerakni. Úgy érzem, hogy ez sikerült, hiszen mind a helyezés, mind a mutatott játék rendben volt az ősz folyamán.

Amit rettenetesen sajnálok, hogy egyik új játékosunk Kubicsek Barna csúnyán megsérült az első kupamérkőzésünkön, műteni is kellett, így sajnos őt ebben a bajnokságban nem, vagy csak keveset láthatjuk a pályán.

Az eredményességről pár gondolat: 9 győzelem, 1 döntetlen, és 3 vereség a mérlegünk 44 rúgott, és 20 kapott góllal. Ez jelen pillanatban 3. helyet ér a tabellán, ami ebben a helyzetben egy kicsit csalóka hiszen a vírus helyzet miatt vannak csapatok, akik kevesebb mérkőzést játszottak mögöttünk. De összességében azt gondolom, hogy az ősz végi formánkat tekintve, ha minden a normális kerékvágásban zajlik akkor is a dobogón teleltünk volna. A győzelmek közül voltak mérkőzések, melyekben lényegesen, több volt, volt olyan is, ahol kis szerencsénk is volt, és olyan is ahol teljesen reális volt az adott eredmény.


A három vereségünk közül a Szepetnek elleni volt az amiben sajnos nem volt több , 20 perc alatt sikerült négy gólt kapni, itt igazából már nem tudtunk hozzászólni a meccshez. Viszont a két Andráshida elleni vereség a mai napig fájó hiszen, mindkettőn mi domináltunk, helyzeteket dolgoztunk ki sorra, de sajnos a gólszerzéssel hadilábon álltunk mind két nap. A két mérkőzés forgatókönyve ugyanaz volt, kicsit bealudtunk az első félidőkben, ellenfeleink két helyzetből kettőt gólra váltottak, mi pedig hiába borítottuk fel a pályát, csak a szépítésre futotta.

Összességében azt gondolom kihoztuk az őszből ami benne volt. Szinte minden mérkőzéseken sikerült dominálnunk, többet birtokolni a labdát aktuális ellenfelünknél.Az előre játékunk kreatív volt, sok gólt sikerült szereznünk. Védekezésben viszont fejlődünk kell, bár ebben a viszonylag kockázatos rendszerben húsz gólt kaptunk csak, de ezek jelentős része taktikai fegyelmezetlenség miatt történt. Egyénileg nem szeretnék kiemelni senkit, én mindig csapatban gondolkodom, a csapat éri el a sikert, illetve lesz sikertelen, nem az egyén. Egyébként ez a szellemiség jellemzi a gárdát is, hiszen ilyen összetartó, egymást tisztelő csapattal még nem volt szerencsém dolgozni.
Hajrá Gyenes! Hajrá Kinizsi.

A helyi adók második félévi fizetési határideje 2020. szeptember 15.

A helyi adók második félévi fizetési határideje 2020. szeptember 15.

Magánszemély adózóink részére a befizetéshez szükséges csekk az I. félévi értesítéssel együtt postázásra került.

Pótlását - akinek szükséges - ügyfélfogadási időben az adócsoportnál kérheti.
Vállalkozók, vállalkozások egyenlegüket az önkormányzati hivatali portálon keresztül tekinthetik meg.
https://ohp-20.asp.lgov.hu

Ügyfélfogadás idő:
hétfő, szerda: 8:00 – 11:45 és 12:15 – 15:30
péntek: 8:00 – 11:00

IX. Gyenesdiási Burgonyanap

IX. Gyenesdiási Burgonyanap

2020. szeptember 19. Piac és Rendezvénytér

GYERMEKEKNEK, CSALÁDOKNAK!
Gyermekbarát műsorok, sportos játszósarok (ingyenes óriás trambulin és mászófal használat), Szemfüles játszóház, lovaglás és fakörinta jelképes összegért!

FŐZŐCSAPATOKNAK!

Az alábbiakban már letölthető a Burgonyanapi főzőversenyre való felhívás is, melyre a jelentkezéseket sok szeretettel várjuk!
Ezúton is kérünk minden főzőcsapatot, hogy a csapattagok részére biztosítsák a gumikesztnyű, szájmaszk és kézfertőtlenítő használatát!


BURGONYAVÁSÁR TERMELŐK RÉSZÉRE

Termelők részére a rendezvény keretén belül lehetőség van saját termesztésű burgonya árusítására! Jelentkezés: László Beáta Piacfelügyelőnél: 06 70 567 4628

INFORMÁCIÓ ÉRDEKLŐDŐ VÁSÁRLÓK RÉSZÉRE
A rendezvény keretén belül árult  burgonya pontos mennyiségéről, fajta és minőségi változatosságáról pontos információt nem tudunk nyújtani. 
Kérjük a helyszínen tájékozódjanak! Megértésüket köszönjük!

További információ:
Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
0683/312-737/100 

Trianon 100

Trianon 100

Megemlékezés a Nemzeti Összatartozás Napján 2020. szeptember 19. szombat Diási Történelmi Emlékpark

Időpont: 2020. szeptember 19. szombat

Helyszín: Diási Történelmi Emlékpar

Balatoni Hal Kiállítás megnyitó

Balatoni Hal Kiállítás megnyitó

2020. szeptember 3. csütörtök 18:00 Községháza

 

Szüreti Vigasságok

Szüreti Vigasságok

2020. szeptember 5. szombat

Helyszín:
Gyülekező a Bálványos regős présnél (Körforgalom), majd felvonulás a 71-es főút és a Madách út mentén a Piac- és rendezvénytérig.

Magyar Államkincstár kihelyezett ügyfélszolgálata a Községházán

Magyar Államkincstár kihelyezett ügyfélszolgálata a Községházán

2020. szeptember 8. kedd 13:00-16:00 Községháza

 

 

XI. Festetics Vágta

XI. Festetics Vágta

Az esős idő miatt új időpontban: 2020. augusztus 23-án, vasárnap változatlan programok mellett.

Helyszín: Gyenesdiás, Faludi-sík

 

Korzó Estek Gyenesdiás

Korzó Estek Gyenesdiás

2020. augusztus 6-8 (csütörtök-szombat) Kárpáti Korzó

 

Községházi Koncertek Gyenesdiáson

Községházi Koncertek Gyenesdiáson

2020. július 29-augusztus 19. szerdánként a Községháza nagytermében

 

Klassz a pARTon koncertek Gyenesdiáson

Klassz a pARTon koncertek Gyenesdiáson

2020. augusztus 22. szombat 17:00 órától a Diási Játékstrandon

 

Szeptembertől közel másfél milliárd forint összegű fejlesztés a Kárpáti János Általános Iskolában

Szeptembertől közel másfél milliárd forint összegű fejlesztés a Kárpáti János Általános Iskolában

Sajtótájékoztató, 2020. 07.16.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Magyar Ferenc a Nagykanizsai Tankerületi Központ Igazgatója 2020. július 16-án a Gyenesdiási Községházán jelentették be, hogy a gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a Nagykanizsai Tankerületi Központ által elnyert „Test és Lélek” EFOP -EFOP 4.1.2.-17-2017-00105 sz. pályázat keretében 1.428.495.658 Ft támogatást nyert az iskola infrastrukturális, valamint egészség- és művészetfejlesztés támogatására.

A  jelenlegi alapterületet megduplázó beruházás keretében:

- egy új, nagyobb tornaterem és hozzá kapcsolódóan egy táncterem
- 4 új szaktanterem
- egy külső iparművészeti oktatásra alkalmas épület
- korszerű oktatási eszközfejlesztések és
- új parkolók létesülnek.

A kivitelezés várhatóan 2020. szeptemberében indul és mintegy 340 munkanap alatt fejeződik be.

A sajtótájékoztatón továbbá elhangzott, hogy a térségi szerepet betöltő gyenesdiási bázisiskola mellett a szintén agglomerációs szintű Zalaapáti Község mintegy 800 millió Forint támogatást nyert infrastrukturális iskolafejlesztésre.
(A képen balról jobbra: Vincze Tibor Zalaapáti polgármestere, Magyar Ferenc a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója, Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Gál Lajos, Gyenesdiás Nagyközség polgármestere.)

Hisszük és valljuk Szent-Györgyi Albert gondolatait!

"Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája"

Ezért is fontos, hogy a gyermekek számára biztosítottak legyenek az új korszerű létesítményekben a jövő kívánalmainak megfelelő tudás átadását szolgáló humán és infrastrukturális feltételek.

Köszönjük támogatását  Manninger Jenő országgyűlési képviselőnek, Magyar Ferenc Tankerüli Igazgatónak és a pályázat összeállításában és sikeres elbírálásában közreműködő valamennyi partnernek. 
 

 

 

Fontos közlemény az idegenforgalmi adó bejelentésével kapcsolatban

Fontos közlemény az idegenforgalmi adó bejelentésével kapcsolatban

2020. április 21-én kihirdetésre került a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében szükséges adózási könnyítésekről szóló 140/2020. (IV.21.) Korm. rendelet.

2020. április 26-i naptól - 2020. december 31-ig terjedő időszakban eltöltött vendégéjszaka utáni idegenforgalmi adót az adó alanyának nem kell megfizetnie, az adó beszedésére kötelezettnek nem kell beszednie és befizetnie az önkormányzati adóhatóság felé.
Az egyébként „megállapított", de be nem szedett adót azonban a szálláshely üzemeltetőknek - havonta - továbbra is be kell vallani (elektronikusan vagy papír alapon) az önkormányzati adóhatóság felé.

További információ:
Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata
Adócsoport
06 83/511-011;
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Pályázati felhívás önkormányzati ingatlan értékesítésére

Pályázati felhívás önkormányzati ingatlan értékesítésére

Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete az önkormányzat vagyonáról szóló 7/2013. (III.26.) önkormányzati rendeletének 10. § (3) bekezdése szerint az alábbi pályázati felhívást teszi közzé

1. A pályázatot kiíró neve, székhelye:     Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata, 8315 Gyenesdiás, Kossuth L. u. 97.
2. 
Pályázat célja:      Gyenesdiás 1889/30-1889/36 hrsz-ú ingatlanok (6 db) értékesítése
3. A pályázat jellege: nyilvános pályázat

4. Pályáztatásra kerülő ingatlan jellemzői:

             Hrsz.               Terület                                   Megnevezés

1889/30           1849 m2                                 beépítetlen terület

1889/31           1849 m2                                 beépítetlen terület

1889/32           1847 m2                                 beépítetlen terület

1889/33           1849 m2                                 beépítetlen terület

1889/34           1846 m2                                 beépítetlen terület

1889/35           1711 m2                                 beépítetlen terület 

Az ingatlanok Gyenesdiás észak-nyugati részén fekszenek, közvetlen környezetében beépítetlen területek, kereskedelmi és ipari ingatlanok találhatók. Megközelítése a 1889/37-es helyrajzi számú, még ki nem alakított, de térképezett közútról lehetséges. Az ingatlanok közművesítetlenek, bekerítetlenek, jelenleg nem hasznosítottak.

Az ingatlanok Gksz-2 övezetben találhatóak, az övezet előírásai:

 1. a) Elsősorban nem jelentős zavaró hatású térségi szintű, kereskedelmi, szolgáltató épületek elhelyezésére szolgál. Vendéglátó egység egy telken önállóan nem létesíthető, csak egyéb gazdasági tevékenység kiegészítéseként.
 2. b) minimálisan kialakítható telekméret 1500 m2, minimális utcafronti telekszélesség 22,0 m.
 3. c) Az övezet beépítési módja szabadon álló.
 4. d) A telek legnagyobb beépítettsége 50%, a zöldfelület legkisebb mértéke: 35% lehet.
 5. e) Beépítési paraméterek:
 6. ea) előkert nagysága legalább 12,0 m. Az övezet előkertjében - saroktelek esetén legalább egyik utca mentén – fásított parkoló alakítandó ki.
 7. eb) oldalkert nagysága 5,0 m, lakótelekkel határos oldalon az oldalkert 12,0 m.
 8. ec) hátsókert nagysága legalább 6,0 m.
 9. f) Az övezetben megengedett legnagyobb épületmagasság 9,5 m.
 10. g) Az övezetben a terven jelölt kötelező fásítást el kell végezni a használatbavételi engedély kiadásáig.


5. Az ingatlan kikiáltási ára:  A pályázat kiírója által meghatározott minimális irányár: 5.000,-Ft + Áfa/m2.

 1. Az ajánlatok benyújtásának helye:Személyesen benyújtható az önkormányzati hivatalban, illetve elektronikus úton a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre. 
 2. Az ajánlatok benyújtásának módja:  

A pályázati ajánlatnak tartalmaznia kell:

- a pályázó nevét, címét

- a pályázó nyilatkozatát arról, hogy lejárt esedékességű köztartozása nincs

- a pályázó egyértelmű nyilatkozatát az ingatlanért felkínált vételár nagyságáról  

- a pályázó nyilatkozatát az ingatlan további hasznosításáról

- pályázó szervezet esetén nyilatkozat az átláthatóságról

- a pályázó rövid tervét az ingatlan további hasznosításától (a vállalkozás működési területe, tervez-e épületet építeni az adott területre, annak ideje, telephely működésének kezdete)

- egyértelmű kötelezettségvállalást arra vonatkozóan, hogy az ingatlan közművesítését (víz, szennyvíz, áram) legkésőbb 2021. december 31. napjáig elvégzi.

- tudomásulvételi nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy amennyiben az ingatlan közművesítését a megadott határidőre nem végzi el,úgy 2.000.000-Ft kötbérfizetési kötelezettség terheli amennyiben a kötelezettség elmaradása neki felróható.

 1. Az ajánlatok benyújtásának határideje:   2020. július 31. (péntek) 12 óra 00 perc.

A pályázat akkor minősül határidőre benyújtottnak, ha az ajánlattételi határidő lejártáig a megadott címre beérkezik. A késve érkezett pályázatokat a kiíró érvénytelennek minősíti. 

9. Az ingatlan értékesítésével kapcsolatos előírások: Az ajánlattevők az ajánlatukhoz az elbírálástól számított 45 napig kötve vannak. A győztes pályázó az eredményhirdetéstől számított 45 napon belül köteles megkötni az adásvételi szerződést. A tulajdonjog átvezetésének költségei a vevőt terhelik.. Az ajánlati kötöttség az ajánlatok benyújtására nyitva álló határidő lejártakor kezdődik.

A pályázat benyújtója tudomásul veszi, hogy a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény alapján az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan értékesítése esetén az államot minden más jogosultat megelőző elővásárlási jog illeti meg.

 1. pályázati eljárásra vonatkozóan további információ kérhető:

A pályázattal kapcsolatosan érdeklődni a Gyenesdiási Közös Önkormányzati Hivatalban Nánássy Árpád az 516-002 számon lehet.


 1. A pályázatok elbírálása:Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete a beadási határidő lejártát követő testületi ülésén belül bírálja el.

12. Egyéb információ: Az Önkormányzat fenntartja magának azt a jogot, hogy a pályázati eljárást eredménytelennek nyilvánítja. Az ingatlan a minimális kikiáltási ár alatt nem kerül értékesítésre.

 


Gyenesdiás, 2020. július 2.

Gál Lajos sk.                                                                                          polgármester

Borsétány 2020

Borsétány 2020

2020. július 9-12. Kárpáti Korzó 

 

Újra GyenesdiásON

Újra GyenesdiásON

2020. július 4-5. szombat- vasárnap a Piactéren

Láncfűrészes látvány fafaragás a Piacon

Láncfűrészes látvány fafaragás a Piacon

2020. július 10-17. Piactér 

 

Hivatali szünet

Hivatali szünet

Értesítem ügyfeleinket, hogy a Gyenesdiási Közös Önkormányzati Hivatal a Köztisztviselői napra tekintettel 2020. július 1. napján igazgatási szüntetet tart.

Az igazgatási szünet ideje alatt az ügyfélfogadás szünetel, a hivatal zárva tart.

Strandigazolványok érvényesítése

Strandigazolványok érvényesítése

A strandigazolványok érvényesítése és kiváltása a Polgármesteri Hivatalban történik június 04-től csütörtöki és pénteki napokon (8-16 óráig).

Az érvényesítés/kiváltás a földszinti ügyfélfogadó pultnál fog történni. Egyszerre csak egy fő tartózkodhat a hivatal épületében. Szájmaszk használata kötelező! Mindenkit nyomatékosan szeretnénk megkérni, hogy egy háztartásból csak egy fő jöjjön intézni a strandigazolványokat. Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük. Strandigazolvány kiváltáshoz:-személyi igazolvány és- lakcímkártya szükséges- (valamint új igazolvány kiváltásához egy évnél nem régebbi fénykép). A regisztrációs díj felnőtt számára 1000 Ft, gyermek számára 500 Ft. Az igazolványokkal való visszaélést a hivatal szigorúan ellenőrzi és szankcionálja. Az igazolvány névre szóló és nem átruházható.Jogtalan használat esetén az igazolvány egy naptári évre bevonásra kerül. Az üdülőtulajdonosok minden ingatlanhoz négy családtag részére válthatnak ki strandbérletet, ha befizeti a helyi adót és a fürdő egyesületi tagdíjat. A fürdőegyesületi tagdíj befizetéséről szóló igazolás valamint a személyi igazolvány bemutatásával tudják a strandigazolványt kiváltani. A harmadik és minden további kiskorú gyermek mentesül a strandigazolvány kiállításáért fizetendő díj alól.

Véradás Gyenesdiáson

Véradás Gyenesdiáson

2020. július 16. csütörtök 15:00- órától a Községházán

A Magyar Vöröskereszt sok szeretettel vár minden kedves Véradót!

Kérjük, hogy a véradáshoz hozza magával a

 • személyi igazolványát,
 • lakcím kártyáját és
 • TAJ- kártyáját

Minden csepp számít! Köszönjük, hogy Ön is segít!

Önkormányzati ingatlan eladása

Önkormányzati ingatlan eladása

Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata nyilvános pályázati eljárás keretében értékesítésre kínálja fel a tulajdonában álló Gyenesdiás 1884/5 hrsz-ú 1 ha 4000 m2 nagyságú, „beépített terület és sporttelep” művelési ágú ingatlant.

Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata Polgármestere az önkormányzat vagyonáról szóló 7/2013. (III.26.) önkormányzati rendeletének 9. § (1) bekezdése szerint az alábbi pályázati felhívást teszi közzé:

 1. A pályázatot kiíró neve, székhelye:Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata 8315 Gyenesdiás, Kossuth L. u. 97.
 2. Pályázat célja:Gyenesdiás 1884/5 hrsz-ú ingatlan értékesítése
 3. A pályázat jellege:nyilvános pályázat
 4. Pályáztatásra kerülő ingatlan jellemzői:

Gyenesdiási 1884/5 hrsz-ú 1 ha 4000 m2 nagyságú, „beépített terület és sporttelep” elnevezésű ingatlan a valóságban a Gyenesdiás, Dornyai Béla u. északi oldalán található. Az ingatlan Kgy.sp.lovas építési övezetben helyezkedik el, elsősorban a lovas sporttal kapcsolatos létesítmények, illetve azok kiszolgálására létesítendő építmények elhelyezésére szolgál. Elhelyezhető funkciók a turizmus fejlesztését szolgáló vendéglátó, szálláshely szolgáltató, sport-fitness-wellness célú-, lovas sporttal, szabadidő eltöltéssel, sportolással kapcsolatos létesítmények épületei, illetve azok kiszolgálására létesítendő építmények. Az ingatlan beépített, teljesen körbekerített, az ingatlanon lévő építmények a Bakonyerdő Zrt. tulajdonában vannak, az ingatlant földhasználati jog terheli.

5. Az ingatlan kikiáltási ára:
A pályázat kiírója által meghatározott minimális irányár: 90.000.000,-Ft (áfamentes).

 1. Az ajánlatok benyújtásának helye:Kizárólagosan elektronikus úton nyújtható be a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre. 
 2. Az ajánlatok benyújtásának módja: 
  Az ügyvédi ellenjegyzéssel ellátott pályázati ajánlatnak tartalmaznia kell:

- a pályázó nevét, címét

- a pályázó nyilatkozatát arról, hogy lejárt esedékességű köztartozása nincs

- a pályázó egyértelmű nyilatkozatát az ingatlanért felkínált vételár nagyságáról  

- a pályázó nyilatkozatát az ingatlan további hasznosításáról

- pályázó szervezet esetén nyilatkozat az átláthatóságról

 1. Az ajánlatok benyújtásának határideje: 2020. május 8. (péntek) 16 óra 00 perc. A pályázat akkor minősül határidőre benyújtottnak, ha az ajánlattételi határidő lejártáig a megadott címre beérkezik. A késve érkezett pályázatokat a kiíró érvénytelennek minősíti.

  9. Az ingatlan értékesítésével kapcsolatos előírások: Az ajánlattevők az ajánlatukhoz az elbírálástól számított 60 napig kötve vannak. A győztes pályázó az eredményhirdetéstől számított 60 napon belül köteles megkötni az adásvételi szerződést. A tulajdonjog átvezetésének költségei a vevőt terhelik.. Az ajánlati kötöttség az ajánlatok benyújtására nyitva álló határidő lejártakor kezdődik.

A pályázat benyújtója tudomásul veszi, hogy a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény alapján az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan értékesítése esetén az államot minden más jogosultat megelőző elővásárlási jog illeti meg.

 1. A pályázati eljárásra vonatkozóan további információ kérhető:A pályázattal kapcsolatosan érdeklődni a Gyenesdiási Közös Önkormányzati Hivatalban Nánássy Árpád az 516-002 számon lehet.
 2. A pályázatok elbírálása:Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata Polgármestere a beadási határidő lejártát követő 8 napon belül bírálja el.
 3. Egyéb információ:Az Önkormányzat fenntartja magának azt a jogot, hogy a pályázati eljárást eredménytelennek nyilvánítja. Az ingatlan a minimális kikiáltási ár alatt nem kerül értékesítésre.

Gyenesdiás, 2020. április 22.

 

  Gál Lajos                                                         
polgármester

Nyári gyermekfelügyelet Gyenesdiáson

Nyári gyermekfelügyelet Gyenesdiáson

2020. év június hó 29 - augusztus 7-ig

Tisztelt Szülő!
 
Tájékoztatom Önt, hogy a nyári gyermekfelügyelet az idei évben is megszervezésre kerül az alábbiak szerint:

A gyermekfelügyelet helyszíne: Kárpáti János Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola  8315 Gyenesdiás, Kossuth L. u. 91.

A gyermekfelügyelet időszaka:
2020. év június hó 29-től 2020. év augusztus hó 7-ig

Felügyelet: 8.00 – 16.00 óra

A felügyelet időtartama alatt napi egyszeri ebéd térítés ellenében igényelhető.

Kérjük, amennyiben igénylik gyermekük részére a nyári szünidei felügyeletet, úgy szíveskedjenek az alábbi jelentkezési lapot kitöltve a polgármesteri hivatalba eljuttatni (személyesen vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre) legkésőbb 2020. június 8-án (hétfőn) 14:00 óráig.


A nyári táborba való felvétel a jelentkezési lapok visszaérkezésének sorrendjében történik.


Gyenesdiás, 2020. május 22.Czibor Zoltánné
jegyző


 

Megkezdte a felkészülést férfi labdarúgó csapatunk

Megkezdte a felkészülést férfi labdarúgó csapatunk

Egy hosszabb téli pihenő után január 12-én kezdte meg a felkészülést csapatunk.

Ez az időszak egy 4 hetes periódusból áll, az 5. héten pedig ha minden igaz már bajnoki mérkőzésre készülhetnek a gyenesiek. A felkészülés alatt több csapattal is összemérheti erejét a Kinizsi edzőmérkőzéseken, mégpedig a következő időpontokban:
1. Január 16. Kinizsi SK – Nagybajom (15:00)
2. Január 23./24 Kinizsi SK – Cserszegtomaj
3. Január 30. Nagybajom – Kinizsi SK
4. Február 6. Kinizsi SK – Balatonkeresztúr (15:00)

A csapat kerete a jelenlegi álláspont szerint nem változott, tehát ugyanazzal a kerettel vág neki a tavaszi szezonnak, amellyel az ősszel a dobogó 3. fokán végzett. A csapat célja a tavaszra, hogy megőrizze helyét a dobogón.

Hajrá Gyenes! Hajrá Kinizsi!

Karácsonyfa elszállítása

Karácsonyfa elszállítása

Karácsonyfa szállítás: 2021. január 13-án és 20-án, szerdai napokon

Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a Zalaispa Zrt 2021. január 13-án és 20-án, szerdai napokon a kommunális hulladékkal együtt fogja a reggel kihelyezett karácsonyfákat elszállítani. Köszönjük szíves együttműködésüket!

Hulladékszállítási Naptárterv 2021

Hulladékszállítási Naptárterv 2021

Már letölthető a 2021. évi Hulladékszállítási Naptár

A hulladékszállítással kapcsolatos további információért kérjük forduljon a Zalaispa Zrt Ügyfélszolgálatához.

Az esetlegesen felmerülő változtatások jogát fenntartjuk.

Elérhetőségek:
Weboldal: Zalaispa Zrt
Telefon: 92/707-510 1-es mellék, hétfő 07.00-19.00 óráig, kedd - péntek 08.00-16.00 óráig.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Postai úton: 8900 Zalaegerszeg, Köztársaság útja 1.

Hulladékszállítási naptár 2021
 

Áldott békés Karácsonyt!

Áldott békés Karácsonyt!

Juhász Gyula, Karácsony felé című versével kívánunk ezúton is Mindannyiuknak Boldog Karácsonyi Ünnepeket!

Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.

…Bizalmas szívvel járom a világot,
S amit az élet vágott,
Beheggesztem a sebet a szívemben,
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.

…És valahol csak kétkedő beszédet
Hallok, szomorún nézek,
A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,
S ne csak így decemberben.

 

Bursa Hungarica támogatások összesített adatai 2020.

Bursa Hungarica támogatások összesített adatai 2020.

Eredményhirdetés

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2021. évi fordulójához Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata is csatlakozott.

A Bursa Hungarica keretében az önkormányzatnak az esélyteremtés érdekében lehetősége nyílik arra, hogy a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok számára anyagi segítséget nyújtson a felsőoktatásban való részvételhez.

 A pályázatok benyújtási határideje 2020. november 5. volt, határidőn belül összesen 9 pályázat érkezett a Polgármesteri Hivatalba, mind a 9 pályázó az „A” típusú, vagyis a felsőoktatásban már tanulók részére kiírt pályázatra adta be jelentkezését.

A Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat keretében az önkormányzat mind a 9 főt támogatásban részesítette, melynek havi összege összesen 100.000,- Ft. A támogatást 10 hónapon keresztül – két tanulmányi félév során – kapják a jogosultak.

 

Bursa Hungarica összesített adatok

 

 

„A” típusú támogatottak

„B” típusú támogatottak

Pályázók száma

9 fő

0

Érvényes pályázatok száma

9 fő

Támogatottak száma

9 fő

Összes megítélt támogatás

100.000 Ft/hó

Támogatás átlagos mértéke

11.100 Ft/hó

 

 

Az önkormányzat döntéséről 2020. december 5-ig az EPER-Bursa rendszeren keresztül elektronikusan értesítette a pályázókat. A pályázó a döntés ellen fellebbezéssel nem élhet.

Klímabarát Díj Község kategória 1. helyezés

Klímabarát Díj Község kategória 1. helyezés

A Klímabarát Települések Szövetsége 2020. tavaszán Klímabarát Díj pályázatot írt ki.

A pályázat célja olyan, már meglévő jó gyakorlatokkal, példamutató ötletekkel, intézkedésekkel rendelkező települések díjazása, támogatása és népszerűsítése, akiknek fontos a környezetükben fellelhető természeti erőforrások fenntartható használata, a klímatudatosság, valamint települési gyakorlataik elősegítik a klímaváltozás megelőzését, illetőleg a klímaváltozáshoz való alkalmazkodást.

A pályázat elbírálására 2020. november 20-án került sor.

Ezúton örömmel osztjuk meg a hírt, hogy Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata a pályázaton község kategóriában I. helyezést ért el. 

További részletek, információk!

 

Tájékoztató a koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről és annak helyi intézkedéseiről

Tájékoztató a koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről és annak helyi intézkedéseiről

Érvényes: 2020. november 11-től visszavonásig

A Kormány 484/2020. (X.10.) Korm. rendelete „A koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről”annak tartalmi pontjaihoz igazodva Gyenesdiás Nagyközség Polgármestere az alábbi kiegészítő tájékoztatást adja:

1.) Este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom lép életbe, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges.
• Munkáltatói igazolás letölthető: https://magyarorszag.hu/szuf_hirek_hirek#reszletek,a7627ce5-c77f-400c84d1-aea595da0e330

2.) Minden gyülekezés tilos.

3.) Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni.

4.) Az üzletek - a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével - este 7 óráig maradhatnak nyitva és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki. Az e rendeletben nem említett szolgáltatók és szolgáltatások (például fodrász, masszőr, személyi edző) a szokott rendben működhetnek a kijárási tilalom szabályai mellett.

szállodák turistákat nem, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket fogadhatnak.

5.) A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani.
Az egyéni szabadtéri sportok gyakorlása engedélyezett. A vonatkozó jogszabályok szerint versenyszerűen sportolók e tevékenységükben nem korlátozhatóak.

6.) A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat és állatkerteket, korcsolyapályákat.

7.) A bölcsődék, az óvodák és az általános iskolák a 8. osztályig a megszokott rend szerint nyitva tartanak, a speciális intézményi védelmi intézkedéseket az igazgató határozza meg.
• Gyenesdiást érintve: az oktató-nevelő létesítményekbe „külsős” személy nem léphet be, az iskola udvarán szülők számára kötelező a maszkhasználat.

8.) Magán és családi rendezvények (például: születésnap) 10 főig megtarthatóak.

9.) Temetés legfeljebb 50 fővel tartható meg.

10.) Esküvők lakodalom nélkül tarthatóak meg, azonban az eseményen csak meghatározott személyek vehetnek részt.

11.) A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező.
• Gyenesdiást érintve: maszkhasználat kötelező a Hivatali ügyintézés idejében, a busz és vasúti megállókban, az egészségügyi és szociális intézmények területén. Egyéb közterületeken a maszkhasználat nem kötelező, de erősen javasolt, különösen minden olyan helyszínen, ahol több ember egyidejűleg tartózkodik.

12.) Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

13.) A közétkeztetés működése a korábbi időszaknak megfelelően teljes körű és folyamatos. További kér(d)és esetére az elérhetőségek: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., telefonszám: 0683/316-827.

14.) A Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyfélfogadás 2020. november 9. hétfőtől szünetel. Ügyintézés céljából kérjük használják központi elérhetőségeinket: Tel.: 06 83 312 737/100, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., illetve az épület bejáratánál kihelyezett postaládát.
Személyes ügyfélfogadás előre egyeztetett időpontban kizárólag az alábbi ügyekben lehetséges a megadott elérhetőségeken:
» Anyakönyvi ügyek: Tel.: 06 83 312 737/100, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
» Sírhely megváltása: Tel.: 06 83 516 000, 06 83 516 001 email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

15.). A rendelő intézeteket kérjük csak a legszükségesebb esetben keressék fel személyesen. Az orvosi vizsgálathoz előzetes telefonos bejelentkezés szükséges.
• Házi orvosi elérhetőség: 06 83/316-823.
• Gyermekorvosi rendelő dr. Világos Eszter Telefonszám: 0670/977-5831 Gyenesdiás gyermekorvosi rendelő: 06 83/316-826. Vonyarcvashegy gyermekorvosi rendelő: 0683/348-043. Email cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

16). A Művelődési Ház és Könyvtár vonatkozásában a következő hetekben a klubélet és könyvtári szolgáltatás szünetel.

17.) Gyenesdiás Nagyközség vállalkozóbarát Önkormányzata a vírushelyzet korlátozó időszakában örömmel osztja meg Facebook oldalán azon gyenesdiási vállalkozások szolgáltatását, akiket a korlátozás érint. Ismerjük meg és segítsük egymást, ahogy tudjuk! Kérjük az erre vonatkozó igényeket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen jelezzék.  Jó egészséget kívánva Mindannyiuknak! Vigyázzunk egymásra!

18.) Ezúton is hangsúlyozzuk: különösen vigyázzunk az idősebb korosztályra, mert ők a leginkább veszélyeztetett korcsoport. Az idősek ellátásában önkormányzatunk nyújt segítséget. Kérjük, akinek segítségre van szüksége, igényét az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
e-mail címen, vagy a 06 30 943 0455 telefonszámon jelezze.

19 .) Kérjük az alapvető védekezési magatartás megtartását:
• kérjük tartózkodjanak a közösségi összejövetelektől,
• kérjük tartsák be a megfelelő védőtávolságot,
• kérjük szabályosan hordják a maszkot
• kérjük a kijárási korlátozásokat vegyék komolyan!

20.) Viselkedjünk felelősségteljesen! Vigyázzunk egymásra!

Az általános országos korlátozó intézkedésekről tájékozódni lehet az ingyenesen hívható információs zöld vonalakon is: +36 80 277 455, +36 80 277 456, Külföldről: +36 1 550 1825, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A továbbiakban naprakészen ezen a felületen folyamatosan tájékoztatást adunk a legfontosabb tudnivalókról.

Együttműködésüket és megértésüket ezúton is köszönjük!

Vigyázzunk egymásra!

Gál Lajos polgármester

 

 

Módosult ügyfélfogadás a járvány idején

Módosult ügyfélfogadás a járvány idején

Érvényben határozatlan ideig  2020. november 9-től

Elektronikus hulladék gyűjtése: november 9.

Elektronikus hulladék gyűjtése: november 9.

Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata lakossági elektromos és elektronikai hulladék berendezés (e-hulladék) gyűjtést szervez.

Az ingyenesen leadható készülékek gyűjtésének ideje: 2020. november 9. (hétfő) 8:00-16:00-ig.
Az e- hulladékgyűjtés telepített gyűjtőhelye: Gyenesdiás Hunyadi utcai parkoló (temető mellett)

Lomtalanítás: 2020. november 9.

Lomtalanítás: 2020. november 9.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Gyenesdiás Nagyközség esetében a lomtalanítás időpontja 2020. november 9. hétfő.

A lomhulladékot kérjük reggel 6:00 óráig a portálok elé, a hidakra kihelyezni szíveskedjenek.

Fontos, hogy a hulladékok rendezett módon kerüljenek kihelyezésre, így vagy kötegelten, vagy zsákokban helyezzék el azokat, kollégáink a földről ömlesztet formában hulladékot nem szállítanak el! Erre nyomatékosan felhívjuk figyelmüket, és jelezzük, hogy ezen hulladékok a földön maradnak, és társaságunk nem szállítja el!

A kihelyezésre kerülő tárgyak esetében jelezni kívánjuk, hogy a hulladékgyűjtő gépjármű méreteit (hosszúságát) nem haladhatja meg, azok elszállítását nem tudjuk vállalni.

Nem helyezhetők ki a következő anyagok:
- építési törmelék
- állati tetem
- zöldhulladék
- kommunális hulladék
- veszélyes hulladék
(akkumulátor, festékes doboz, olajos flakon, gyógyszer, elem stb.)
- 4 darab személyautó gumiabroncs/ porta elszállítását társaságunk elvégzi.

Kérjük, hogy a feleslegessé vált tárgyakat a forgalom akadályozása nélkül szíveskedjenek elhelyezni!

Segítő közreműködésüket megköszönve, tisztelettel:
ZALAISPA Nonprofit Zrt.

Megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharcról

Megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharcról

2020. október 22. csütörtök 17:00
Helyszín: Hősők kertje

Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata, a József Attila Művelődési Ház és Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt 

2020. október 22-én csütörtökön  17 órakor  az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepi megemlékezésére és koszorúzására a Hősők kertjében felállított emlékműnél.

Ünnepi beszédet mond:

Góth Imre Árpád, alpolgármester, önkormányzati képviselő.

Közreműködik:
a Gyenesdiási Dalárda

Kosárfonó szakkör és Kézműves szakkör kiállításának megnyitója

Kosárfonó szakkör és Kézműves szakkör kiállításának megnyitója

Szeretettel hívunk minden érdeklődőt a József Attila Művelődési Ház és Könyvtár Kosárfonó szakköre és Kézműves szakköre kiállításának megnyitójára.

Helye: 
Községháza, Gyenesdiás Kossuth L. u. 97.


Ideje: 
2020. október 16, péntek 17 óra

 

Emlékezzünk az Aradi Vértanúkra

Emlékezzünk az Aradi Vértanúkra

Megemlékezés: 2020. október 6-án.

Felhívás szociális célú tűzifa támogatásra

Felhívás szociális célú tűzifa támogatásra

Igénylési időszak: 2020. október 1 és  október 31 között

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata a 10/2020. (IX.30.) rendelete alapján vissza nem térítendő természetbeni támogatásként idén is biztosít tűzifát a szociálisan rászoruló személyek számára.

A tűzifa mennyisége a beérkező kérelmek számától és a készlet mennyiségétől függően kerül kiosztásra.

A támogatásért ellenszolgáltatást nem kér.

Támogatásban részesül az a személy, akinek az egy főre jutó havi jövedelme:
a.) egyedül élő illetve gyermekét egyedül nevelő esetében a mindenkori öregségi nyugdíj
legkisebb összegének a 410 %-át (116 850 Ft-ot) nem haladja meg,

b.) kettő vagy több együtt élő személy esetében a családjában az egy főre jutó havi jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének a 325 %-át (92 625 Ft-ot) nem haladja meg.

Az ellátás iránti kérelmeket írásban, az erre a célra rendszeresített formanyomtatványon 2020. október 1. napjától – 2020. október 31. napjáig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Szociális Irodájában.

A kérelem letölthető www.gyenesdias.hu weboldalról, vagy személyesen kérhető a Gyenesdiási Közös Önkormányzati Hivatal szociális irodájában.
A támogatásra történő jogosultság elbírálásához a kérelmező köteles a maga és a vele egy háztartásban élő közeli hozzátartozók személyi adatairól, családja jövedelmi viszonyáról nyilatkozni, a szükséges igazolásokat mellékelni.

Az érdeklődők a pályázatról bővebb felvilágosítást a 06-83/312-734/214-es telefonszámon, vagy személyesen ügyfélfogadási időben a Gyenesdiási Közös Önkormányzati Hivatalban kaphatnak.


KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK

Kérelem szociális tűzifa igényléshez
Tájékoztató a jövedelemnyilatkozat kitöltéséhez

Pályázati felhívás: Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj

Pályázati felhívás: Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj

Benyújtási határidő: 2020. november 5.

 

Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata az Emberi Erőforrás Minisztériummal együttműködve 2021. évre kiírja a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot az önkormányzat területén állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok számára a felsőoktatásban való részvételének támogatására.

A pályázat célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása.

Az ”A” típusú
 pályázatra azok az Önkormányzat területén állandó lakóhellyel rendelkező hallgatók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali munkarend) alapképzésben, mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

A ”B” típusú pályázatra azok az Önkormányzat területén állandó lakóhellyel rendelkező, a 2020/2021. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolás, illetve felsőfokú végzettséggel nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe felvételt még nem nyert, érettségizett pályázók jelentkezhetnek, akik a 2021/2022 tanévtől kezdődően felsőoktatási intézményben teljes idejű (nappali munkarend) alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni. (A jelentkezők közül csak azok részesülhetnek ösztöndíjban, akik felsőoktatási intézményben történő tanulmányaikat a 2021/2022 tanévben ténylegesen megkezdik.)

Nem részesülhet ösztöndíjban az a pályázó, aki:
- a Magyar Honvédség és a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos és szerződéses állományú hallgatója
- doktori (PhD) képzésben vesz részt
- kizárólag külföldi intézménnyel áll hallgatói jogviszonyban és/vagy vendéghallgatói képzésben vesz részt

A pályázatbeadáshoz az EPER-Bursa rendszerben egyszeri pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése:
 https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx

Azok a pályázók, akik a korábbi pályázati évben regisztráltak a rendszerben, már nem regisztrálhatnak újra, ők a meglévő felhasználónév és jelszó birtokában léphetnek be az EPER-Bursa rendszerbe. Amennyiben jelszavukat elfelejtették, az Elfelejtett jelszó funkcióval kérhetnek új jelszót. A pályázói regisztrációt vagy a belépést követően lehetséges a pályázati adatok feltöltése a csatlakozott önkormányzatok pályázói részére. A pályázati űrlapot minden fordulóban újra ki kell tölteni! A személyes és pályázati adatok ellenőrzését és véglegesítését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva a települési önkormányzatnál kell benyújtaniuk a pályázóknak. A pályázat csak a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együtt érvényes. A pályázati kiírásban meghatározott valamely melléklet hiányában a pályázat formai hibásnak minősül.

A pályázat rögzítésének és az önkormányzathoz történő benyújtásának határideje:
2020. november 5.

A pályázatot az EPER-Bursa rendszerben kitöltve, véglegesítve, onnan kinyomtatva, aláírva, a szükséges mellékletekkel ellátva a Gyenesdiási Közös Önkormányzati Hivatalnál (8315 Gyenesdiás, Kossuth L. u. 97.) kell benyújtani személyesen vagy postai úton.

Az „A” és „B” típusú pályázati kiírás, a kötelező mellékletek, a pályázati űrlap valamint Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzatának a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat elbírálásának szempontjairól szóló szabályzat 2020. október 5. napjától megtekinthető: Gyenesdiási Közös Önkormányzati Hivatal (8315 Gyenesdiás, Kossuth L. u. 97.) hirdetőtábláján, valamint a www.gyenesdias.hu weboldalon.


 KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK

Bursa szabályzat
"A" típusú pályázati felhívás
"B" típusú pályázati felhívás
 Jövedelemnyilatkozat
Nyilatkozat gyermektartásdíjról

Varrószakkör

Varrószakkör

2020.októbertől szombatonként 9:00-12:00

A József Attila Művelődési Ház és Könyvtár
VARRÓSZAKKÖRT indít 2020. októbertől,
szombat délelőttönként 9.00 -12.00-ig.

Célunk:
Közös érdeklődésen alapuló vidám, kreatív, tűvel és cérnával (varrógéppel), alkotó közösség létrehozása.

A szakkör vezetője:
Szűcs Mariann /bymarjan/ Információ: tel. 30/2676069

Első megbeszélés: 2020. szeptember 26.
(szombat) 9.00 -kor lesz az intézmény Klub helyiségében.

A szakkör önköltséges.

A varrószakkörbe várunk nemtől, kortól függetlenül bárkit, aki kedvet érez a varráshoz, alkotáshoz. Szeretne szebbnél szebb használati és
dísztárgyakat készíteni textilből és lehetőleg van varrógépe.
/Gépet csak korlátozott számban tudunk biztosítani./

ÁLLÁSPÁLYÁZAT

ÁLLÁSPÁLYÁZAT

József Attila Művelődési Ház és Könyvtár igazgatói állásának 2020. november 1. napjától történő betöltésére.

Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet a József Attila Művelődési Ház és Könyvtár igazgatói állásának 2020. november 1. napjától történő betöltésére.

Pályázati feltételek:

- munka törvénykönyve szerinti foglalkoztatás
- határozott, 5 évre szóló megbízás 2020. november 1. napjától
- munkakör: igazgató
- munkaidő: teljes munkaidő (napi 8 óra)
- próbaidő: 3 hónap
- előírt végzettség: szakirányú felsőfokú végzettség vagy felsőfokú közművelődési szakképzettség

A pályázat kötelezően benyújtandó dokumentumai:
➡️ részletes szakmai önéletrajz;
➡️ az intézmény vezetésére vonatkozó program;
➡️ fizetési igény megjelölése;
➡️ iskolai végzettséget igazoló bizonyítványok és oklevelek másolata;
➡️ erkölcsi bizonyítvány;
➡️ a pályázó saját kezű aláírásával ellátott nyilatkozata arról, hogy a pályázati anyagban foglalt személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggésben szükséges kezeléséhez hozzájárul;
➡️ a pályázó arra vonatkozó nyilatkozata, hogy hozzájárul a
pályázat elbírálására vonatkozó előterjesztésnek a nyilvános ülésen történő megtárgyalásához.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:
✅ vezetői gyakorlat,
✅ szakmai gyakorlat,
✅ nyelvtudás,
✅ jogosítvány.

❗️ Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 15. 16.00
A pályázatokat személyesen vagy írásban (Gál Lajos polgármester 8315 Gyenesdiás, Kossuth L. u. 97.) lehet benyújtani.

A Diási Játékstrand lett idén a legjobb fürdőhely a Balatonon

A Diási Játékstrand lett idén a legjobb fürdőhely a Balatonon

Kimagasló eredmények a Kék Hullám Zászló minősítésen

A 2020. július 15-én Zamárdiban zajlott Kék Hullám Zászló minősítésen Gyenesdiás ismét kiemelkedő eredményeket ért el!

1. A minősített 35 strand közül a Diási Játékstrand kapta a legtöbb pontot.

2. A Diási Játékstrand 5 csillagos minősítésén túl idén már a Gyenesi Lidóstrandot is 5 csillag minősítéssel díjazta a szakmai zsűri.

3. Talán, ami még ennél is jobb hír: a Balaton valamennyi strandja közül a Diási Játékstrand bizonyult a Balaton járványügyi védekezésben a legfelkészültebb fürdőhelynek!

Gyenesdiás strandjai - megújult környezetben, - BIZTONSÁGOS körülmények között, - családbarát programokkal és kedvezményekkel, - a tavalyi, változatlan belépőárakkal és ingyenes parkolóhelyekkel várja kedves vendégeit! Gyenesdiás, ahol a napsütés már csak ráadás! Ezúton köszönjük a felkészülésben nyújtott segítségét valamennyi vállalkozónak és az Önkormányzat dolgozóinak!

További információ: https://www.hirbalaton.hu/kek-hullam-zaszlot-kaptak-a-legjobb-balatoni-strandok/

Őszi szezonértékelés a Kinizsi SK Labdarugó szakosztályánál

Őszi szezonértékelés a Kinizsi SK Labdarugó szakosztályánál

Az őszi szezon a múlt hétvégén véget ért csapatunk számára, ezért arra kértük Kocsis Norbertet, az együttes vezetőedzőjét, hogy értékelje ezt az időszakot.

Kocsis Norbert: Nyáron alaposan átalakult a keretünk, hat játékostól kellett elköszönnünk, ebből négy igazolt el, kettő pedig abbahagyta az aktív játékot. Sokáig a gyenesi labdarúgás jövője volt a tét, de szinte az utolsó pillanatban sikerült alaposan megerősíteni a keretet. Nyilván egy ilyen vér átömlesztés után, rengeteget kell dolgozni annak érdekében, hogy ütőképes csapatot tudjunk összerakni. Úgy érzem, hogy ez sikerült, hiszen mind a helyezés, mind a mutatott játék rendben volt az ősz folyamán.

Amit rettenetesen sajnálok, hogy egyik új játékosunk Kubicsek Barna csúnyán megsérült az első kupamérkőzésünkön, műteni is kellett, így sajnos őt ebben a bajnokságban nem, vagy csak keveset láthatjuk a pályán.

Az eredményességről pár gondolat: 9 győzelem, 1 döntetlen, és 3 vereség a mérlegünk 44 rúgott, és 20 kapott góllal. Ez jelen pillanatban 3. helyet ér a tabellán, ami ebben a helyzetben egy kicsit csalóka hiszen a vírus helyzet miatt vannak csapatok, akik kevesebb mérkőzést játszottak mögöttünk. De összességében azt gondolom, hogy az ősz végi formánkat tekintve, ha minden a normális kerékvágásban zajlik akkor is a dobogón teleltünk volna. A győzelmek közül voltak mérkőzések, melyekben lényegesen, több volt, volt olyan is, ahol kis szerencsénk is volt, és olyan is ahol teljesen reális volt az adott eredmény.


A három vereségünk közül a Szepetnek elleni volt az amiben sajnos nem volt több , 20 perc alatt sikerült négy gólt kapni, itt igazából már nem tudtunk hozzászólni a meccshez. Viszont a két Andráshida elleni vereség a mai napig fájó hiszen, mindkettőn mi domináltunk, helyzeteket dolgoztunk ki sorra, de sajnos a gólszerzéssel hadilábon álltunk mind két nap. A két mérkőzés forgatókönyve ugyanaz volt, kicsit bealudtunk az első félidőkben, ellenfeleink két helyzetből kettőt gólra váltottak, mi pedig hiába borítottuk fel a pályát, csak a szépítésre futotta.

Összességében azt gondolom kihoztuk az őszből ami benne volt. Szinte minden mérkőzéseken sikerült dominálnunk, többet birtokolni a labdát aktuális ellenfelünknél.Az előre játékunk kreatív volt, sok gólt sikerült szereznünk. Védekezésben viszont fejlődünk kell, bár ebben a viszonylag kockázatos rendszerben húsz gólt kaptunk csak, de ezek jelentős része taktikai fegyelmezetlenség miatt történt. Egyénileg nem szeretnék kiemelni senkit, én mindig csapatban gondolkodom, a csapat éri el a sikert, illetve lesz sikertelen, nem az egyén. Egyébként ez a szellemiség jellemzi a gárdát is, hiszen ilyen összetartó, egymást tisztelő csapattal még nem volt szerencsém dolgozni.
Hajrá Gyenes! Hajrá Kinizsi.

A helyi adók második félévi fizetési határideje 2020. szeptember 15.

A helyi adók második félévi fizetési határideje 2020. szeptember 15.

Magánszemély adózóink részére a befizetéshez szükséges csekk az I. félévi értesítéssel együtt postázásra került.

Pótlását - akinek szükséges - ügyfélfogadási időben az adócsoportnál kérheti.
Vállalkozók, vállalkozások egyenlegüket az önkormányzati hivatali portálon keresztül tekinthetik meg.
https://ohp-20.asp.lgov.hu

Ügyfélfogadás idő:
hétfő, szerda: 8:00 – 11:45 és 12:15 – 15:30
péntek: 8:00 – 11:00

IX. Gyenesdiási Burgonyanap

IX. Gyenesdiási Burgonyanap

2020. szeptember 19. Piac és Rendezvénytér

GYERMEKEKNEK, CSALÁDOKNAK!
Gyermekbarát műsorok, sportos játszósarok (ingyenes óriás trambulin és mászófal használat), Szemfüles játszóház, lovaglás és fakörinta jelképes összegért!

FŐZŐCSAPATOKNAK!

Az alábbiakban már letölthető a Burgonyanapi főzőversenyre való felhívás is, melyre a jelentkezéseket sok szeretettel várjuk!
Ezúton is kérünk minden főzőcsapatot, hogy a csapattagok részére biztosítsák a gumikesztnyű, szájmaszk és kézfertőtlenítő használatát!


BURGONYAVÁSÁR TERMELŐK RÉSZÉRE

Termelők részére a rendezvény keretén belül lehetőség van saját termesztésű burgonya árusítására! Jelentkezés: László Beáta Piacfelügyelőnél: 06 70 567 4628

INFORMÁCIÓ ÉRDEKLŐDŐ VÁSÁRLÓK RÉSZÉRE
A rendezvény keretén belül árult  burgonya pontos mennyiségéről, fajta és minőségi változatosságáról pontos információt nem tudunk nyújtani. 
Kérjük a helyszínen tájékozódjanak! Megértésüket köszönjük!

További információ:
Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
0683/312-737/100 

Trianon 100

Trianon 100

Megemlékezés a Nemzeti Összatartozás Napján 2020. szeptember 19. szombat Diási Történelmi Emlékpark

Időpont: 2020. szeptember 19. szombat

Helyszín: Diási Történelmi Emlékpar

Balatoni Hal Kiállítás megnyitó

Balatoni Hal Kiállítás megnyitó

2020. szeptember 3. csütörtök 18:00 Községháza

 

Szüreti Vigasságok

Szüreti Vigasságok

2020. szeptember 5. szombat

Helyszín:
Gyülekező a Bálványos regős présnél (Körforgalom), majd felvonulás a 71-es főút és a Madách út mentén a Piac- és rendezvénytérig.

Magyar Államkincstár kihelyezett ügyfélszolgálata a Községházán

Magyar Államkincstár kihelyezett ügyfélszolgálata a Községházán

2020. szeptember 8. kedd 13:00-16:00 Községháza

 

 

XI. Festetics Vágta

XI. Festetics Vágta

Az esős idő miatt új időpontban: 2020. augusztus 23-án, vasárnap változatlan programok mellett.

Helyszín: Gyenesdiás, Faludi-sík

 

Korzó Estek Gyenesdiás

Korzó Estek Gyenesdiás

2020. augusztus 6-8 (csütörtök-szombat) Kárpáti Korzó

 

Községházi Koncertek Gyenesdiáson

Községházi Koncertek Gyenesdiáson

2020. július 29-augusztus 19. szerdánként a Községháza nagytermében

 

Klassz a pARTon koncertek Gyenesdiáson

Klassz a pARTon koncertek Gyenesdiáson

2020. augusztus 22. szombat 17:00 órától a Diási Játékstrandon

 

Szeptembertől közel másfél milliárd forint összegű fejlesztés a Kárpáti János Általános Iskolában

Szeptembertől közel másfél milliárd forint összegű fejlesztés a Kárpáti János Általános Iskolában

Sajtótájékoztató, 2020. 07.16.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Magyar Ferenc a Nagykanizsai Tankerületi Központ Igazgatója 2020. július 16-án a Gyenesdiási Községházán jelentették be, hogy a gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a Nagykanizsai Tankerületi Központ által elnyert „Test és Lélek” EFOP -EFOP 4.1.2.-17-2017-00105 sz. pályázat keretében 1.428.495.658 Ft támogatást nyert az iskola infrastrukturális, valamint egészség- és művészetfejlesztés támogatására.

A  jelenlegi alapterületet megduplázó beruházás keretében:

- egy új, nagyobb tornaterem és hozzá kapcsolódóan egy táncterem
- 4 új szaktanterem
- egy külső iparművészeti oktatásra alkalmas épület
- korszerű oktatási eszközfejlesztések és
- új parkolók létesülnek.

A kivitelezés várhatóan 2020. szeptemberében indul és mintegy 340 munkanap alatt fejeződik be.

A sajtótájékoztatón továbbá elhangzott, hogy a térségi szerepet betöltő gyenesdiási bázisiskola mellett a szintén agglomerációs szintű Zalaapáti Község mintegy 800 millió Forint támogatást nyert infrastrukturális iskolafejlesztésre.
(A képen balról jobbra: Vincze Tibor Zalaapáti polgármestere, Magyar Ferenc a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója, Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Gál Lajos, Gyenesdiás Nagyközség polgármestere.)

Hisszük és valljuk Szent-Györgyi Albert gondolatait!

"Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája"

Ezért is fontos, hogy a gyermekek számára biztosítottak legyenek az új korszerű létesítményekben a jövő kívánalmainak megfelelő tudás átadását szolgáló humán és infrastrukturális feltételek.

Köszönjük támogatását  Manninger Jenő országgyűlési képviselőnek, Magyar Ferenc Tankerüli Igazgatónak és a pályázat összeállításában és sikeres elbírálásában közreműködő valamennyi partnernek. 
 

 

 

Fontos közlemény az idegenforgalmi adó bejelentésével kapcsolatban

Fontos közlemény az idegenforgalmi adó bejelentésével kapcsolatban

2020. április 21-én kihirdetésre került a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében szükséges adózási könnyítésekről szóló 140/2020. (IV.21.) Korm. rendelet.

2020. április 26-i naptól - 2020. december 31-ig terjedő időszakban eltöltött vendégéjszaka utáni idegenforgalmi adót az adó alanyának nem kell megfizetnie, az adó beszedésére kötelezettnek nem kell beszednie és befizetnie az önkormányzati adóhatóság felé.
Az egyébként „megállapított", de be nem szedett adót azonban a szálláshely üzemeltetőknek - havonta - továbbra is be kell vallani (elektronikusan vagy papír alapon) az önkormányzati adóhatóság felé.

További információ:
Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata
Adócsoport
06 83/511-011;
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Pályázati felhívás önkormányzati ingatlan értékesítésére

Pályázati felhívás önkormányzati ingatlan értékesítésére

Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete az önkormányzat vagyonáról szóló 7/2013. (III.26.) önkormányzati rendeletének 10. § (3) bekezdése szerint az alábbi pályázati felhívást teszi közzé

1. A pályázatot kiíró neve, székhelye:     Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata, 8315 Gyenesdiás, Kossuth L. u. 97.
2. 
Pályázat célja:      Gyenesdiás 1889/30-1889/36 hrsz-ú ingatlanok (6 db) értékesítése
3. A pályázat jellege: nyilvános pályázat

4. Pályáztatásra kerülő ingatlan jellemzői:

             Hrsz.               Terület                                   Megnevezés

1889/30           1849 m2                                 beépítetlen terület

1889/31           1849 m2                                 beépítetlen terület

1889/32           1847 m2                                 beépítetlen terület

1889/33           1849 m2                                 beépítetlen terület

1889/34           1846 m2                                 beépítetlen terület

1889/35           1711 m2                                 beépítetlen terület 

Az ingatlanok Gyenesdiás észak-nyugati részén fekszenek, közvetlen környezetében beépítetlen területek, kereskedelmi és ipari ingatlanok találhatók. Megközelítése a 1889/37-es helyrajzi számú, még ki nem alakított, de térképezett közútról lehetséges. Az ingatlanok közművesítetlenek, bekerítetlenek, jelenleg nem hasznosítottak.

Az ingatlanok Gksz-2 övezetben találhatóak, az övezet előírásai:

 1. a) Elsősorban nem jelentős zavaró hatású térségi szintű, kereskedelmi, szolgáltató épületek elhelyezésére szolgál. Vendéglátó egység egy telken önállóan nem létesíthető, csak egyéb gazdasági tevékenység kiegészítéseként.
 2. b) minimálisan kialakítható telekméret 1500 m2, minimális utcafronti telekszélesség 22,0 m.
 3. c) Az övezet beépítési módja szabadon álló.
 4. d) A telek legnagyobb beépítettsége 50%, a zöldfelület legkisebb mértéke: 35% lehet.
 5. e) Beépítési paraméterek:
 6. ea) előkert nagysága legalább 12,0 m. Az övezet előkertjében - saroktelek esetén legalább egyik utca mentén – fásított parkoló alakítandó ki.
 7. eb) oldalkert nagysága 5,0 m, lakótelekkel határos oldalon az oldalkert 12,0 m.
 8. ec) hátsókert nagysága legalább 6,0 m.
 9. f) Az övezetben megengedett legnagyobb épületmagasság 9,5 m.
 10. g) Az övezetben a terven jelölt kötelező fásítást el kell végezni a használatbavételi engedély kiadásáig.


5. Az ingatlan kikiáltási ára:  A pályázat kiírója által meghatározott minimális irányár: 5.000,-Ft + Áfa/m2.

 1. Az ajánlatok benyújtásának helye:Személyesen benyújtható az önkormányzati hivatalban, illetve elektronikus úton a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre. 
 2. Az ajánlatok benyújtásának módja:  

A pályázati ajánlatnak tartalmaznia kell:

- a pályázó nevét, címét

- a pályázó nyilatkozatát arról, hogy lejárt esedékességű köztartozása nincs

- a pályázó egyértelmű nyilatkozatát az ingatlanért felkínált vételár nagyságáról  

- a pályázó nyilatkozatát az ingatlan további hasznosításáról

- pályázó szervezet esetén nyilatkozat az átláthatóságról

- a pályázó rövid tervét az ingatlan további hasznosításától (a vállalkozás működési területe, tervez-e épületet építeni az adott területre, annak ideje, telephely működésének kezdete)

- egyértelmű kötelezettségvállalást arra vonatkozóan, hogy az ingatlan közművesítését (víz, szennyvíz, áram) legkésőbb 2021. december 31. napjáig elvégzi.

- tudomásulvételi nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy amennyiben az ingatlan közművesítését a megadott határidőre nem végzi el,úgy 2.000.000-Ft kötbérfizetési kötelezettség terheli amennyiben a kötelezettség elmaradása neki felróható.

 1. Az ajánlatok benyújtásának határideje:   2020. július 31. (péntek) 12 óra 00 perc.

A pályázat akkor minősül határidőre benyújtottnak, ha az ajánlattételi határidő lejártáig a megadott címre beérkezik. A késve érkezett pályázatokat a kiíró érvénytelennek minősíti. 

9. Az ingatlan értékesítésével kapcsolatos előírások: Az ajánlattevők az ajánlatukhoz az elbírálástól számított 45 napig kötve vannak. A győztes pályázó az eredményhirdetéstől számított 45 napon belül köteles megkötni az adásvételi szerződést. A tulajdonjog átvezetésének költségei a vevőt terhelik.. Az ajánlati kötöttség az ajánlatok benyújtására nyitva álló határidő lejártakor kezdődik.

A pályázat benyújtója tudomásul veszi, hogy a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény alapján az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan értékesítése esetén az államot minden más jogosultat megelőző elővásárlási jog illeti meg.

 1. pályázati eljárásra vonatkozóan további információ kérhető:

A pályázattal kapcsolatosan érdeklődni a Gyenesdiási Közös Önkormányzati Hivatalban Nánássy Árpád az 516-002 számon lehet.


 1. A pályázatok elbírálása:Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete a beadási határidő lejártát követő testületi ülésén belül bírálja el.

12. Egyéb információ: Az Önkormányzat fenntartja magának azt a jogot, hogy a pályázati eljárást eredménytelennek nyilvánítja. Az ingatlan a minimális kikiáltási ár alatt nem kerül értékesítésre.

 


Gyenesdiás, 2020. július 2.

Gál Lajos sk.                                                                                          polgármester

Borsétány 2020

Borsétány 2020

2020. július 9-12. Kárpáti Korzó 

 

Újra GyenesdiásON

Újra GyenesdiásON

2020. július 4-5. szombat- vasárnap a Piactéren

Láncfűrészes látvány fafaragás a Piacon

Láncfűrészes látvány fafaragás a Piacon

2020. július 10-17. Piactér 

 

Hivatali szünet

Hivatali szünet

Értesítem ügyfeleinket, hogy a Gyenesdiási Közös Önkormányzati Hivatal a Köztisztviselői napra tekintettel 2020. július 1. napján igazgatási szüntetet tart.

Az igazgatási szünet ideje alatt az ügyfélfogadás szünetel, a hivatal zárva tart.

Strandigazolványok érvényesítése

Strandigazolványok érvényesítése

A strandigazolványok érvényesítése és kiváltása a Polgármesteri Hivatalban történik június 04-től csütörtöki és pénteki napokon (8-16 óráig).

Az érvényesítés/kiváltás a földszinti ügyfélfogadó pultnál fog történni. Egyszerre csak egy fő tartózkodhat a hivatal épületében. Szájmaszk használata kötelező! Mindenkit nyomatékosan szeretnénk megkérni, hogy egy háztartásból csak egy fő jöjjön intézni a strandigazolványokat. Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük. Strandigazolvány kiváltáshoz:-személyi igazolvány és- lakcímkártya szükséges- (valamint új igazolvány kiváltásához egy évnél nem régebbi fénykép). A regisztrációs díj felnőtt számára 1000 Ft, gyermek számára 500 Ft. Az igazolványokkal való visszaélést a hivatal szigorúan ellenőrzi és szankcionálja. Az igazolvány névre szóló és nem átruházható.Jogtalan használat esetén az igazolvány egy naptári évre bevonásra kerül. Az üdülőtulajdonosok minden ingatlanhoz négy családtag részére válthatnak ki strandbérletet, ha befizeti a helyi adót és a fürdő egyesületi tagdíjat. A fürdőegyesületi tagdíj befizetéséről szóló igazolás valamint a személyi igazolvány bemutatásával tudják a strandigazolványt kiváltani. A harmadik és minden további kiskorú gyermek mentesül a strandigazolvány kiállításáért fizetendő díj alól.

Véradás Gyenesdiáson

Véradás Gyenesdiáson

2020. július 16. csütörtök 15:00- órától a Községházán

A Magyar Vöröskereszt sok szeretettel vár minden kedves Véradót!

Kérjük, hogy a véradáshoz hozza magával a

 • személyi igazolványát,
 • lakcím kártyáját és
 • TAJ- kártyáját

Minden csepp számít! Köszönjük, hogy Ön is segít!

Önkormányzati ingatlan eladása

Önkormányzati ingatlan eladása

Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata nyilvános pályázati eljárás keretében értékesítésre kínálja fel a tulajdonában álló Gyenesdiás 1884/5 hrsz-ú 1 ha 4000 m2 nagyságú, „beépített terület és sporttelep” művelési ágú ingatlant.

Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata Polgármestere az önkormányzat vagyonáról szóló 7/2013. (III.26.) önkormányzati rendeletének 9. § (1) bekezdése szerint az alábbi pályázati felhívást teszi közzé:

 1. A pályázatot kiíró neve, székhelye:Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata 8315 Gyenesdiás, Kossuth L. u. 97.
 2. Pályázat célja:Gyenesdiás 1884/5 hrsz-ú ingatlan értékesítése
 3. A pályázat jellege:nyilvános pályázat
 4. Pályáztatásra kerülő ingatlan jellemzői:

Gyenesdiási 1884/5 hrsz-ú 1 ha 4000 m2 nagyságú, „beépített terület és sporttelep” elnevezésű ingatlan a valóságban a Gyenesdiás, Dornyai Béla u. északi oldalán található. Az ingatlan Kgy.sp.lovas építési övezetben helyezkedik el, elsősorban a lovas sporttal kapcsolatos létesítmények, illetve azok kiszolgálására létesítendő építmények elhelyezésére szolgál. Elhelyezhető funkciók a turizmus fejlesztését szolgáló vendéglátó, szálláshely szolgáltató, sport-fitness-wellness célú-, lovas sporttal, szabadidő eltöltéssel, sportolással kapcsolatos létesítmények épületei, illetve azok kiszolgálására létesítendő építmények. Az ingatlan beépített, teljesen körbekerített, az ingatlanon lévő építmények a Bakonyerdő Zrt. tulajdonában vannak, az ingatlant földhasználati jog terheli.

5. Az ingatlan kikiáltási ára:
A pályázat kiírója által meghatározott minimális irányár: 90.000.000,-Ft (áfamentes).

 1. Az ajánlatok benyújtásának helye:Kizárólagosan elektronikus úton nyújtható be a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre. 
 2. Az ajánlatok benyújtásának módja: 
  Az ügyvédi ellenjegyzéssel ellátott pályázati ajánlatnak tartalmaznia kell:

- a pályázó nevét, címét

- a pályázó nyilatkozatát arról, hogy lejárt esedékességű köztartozása nincs

- a pályázó egyértelmű nyilatkozatát az ingatlanért felkínált vételár nagyságáról  

- a pályázó nyilatkozatát az ingatlan további hasznosításáról

- pályázó szervezet esetén nyilatkozat az átláthatóságról

 1. Az ajánlatok benyújtásának határideje: 2020. május 8. (péntek) 16 óra 00 perc. A pályázat akkor minősül határidőre benyújtottnak, ha az ajánlattételi határidő lejártáig a megadott címre beérkezik. A késve érkezett pályázatokat a kiíró érvénytelennek minősíti.

  9. Az ingatlan értékesítésével kapcsolatos előírások: Az ajánlattevők az ajánlatukhoz az elbírálástól számított 60 napig kötve vannak. A győztes pályázó az eredményhirdetéstől számított 60 napon belül köteles megkötni az adásvételi szerződést. A tulajdonjog átvezetésének költségei a vevőt terhelik.. Az ajánlati kötöttség az ajánlatok benyújtására nyitva álló határidő lejártakor kezdődik.

A pályázat benyújtója tudomásul veszi, hogy a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény alapján az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan értékesítése esetén az államot minden más jogosultat megelőző elővásárlási jog illeti meg.

 1. A pályázati eljárásra vonatkozóan további információ kérhető:A pályázattal kapcsolatosan érdeklődni a Gyenesdiási Közös Önkormányzati Hivatalban Nánássy Árpád az 516-002 számon lehet.
 2. A pályázatok elbírálása:Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata Polgármestere a beadási határidő lejártát követő 8 napon belül bírálja el.
 3. Egyéb információ:Az Önkormányzat fenntartja magának azt a jogot, hogy a pályázati eljárást eredménytelennek nyilvánítja. Az ingatlan a minimális kikiáltási ár alatt nem kerül értékesítésre.

Gyenesdiás, 2020. április 22.

 

  Gál Lajos                                                         
polgármester

Nyári gyermekfelügyelet Gyenesdiáson

Nyári gyermekfelügyelet Gyenesdiáson

2020. év június hó 29 - augusztus 7-ig

Tisztelt Szülő!
 
Tájékoztatom Önt, hogy a nyári gyermekfelügyelet az idei évben is megszervezésre kerül az alábbiak szerint:

A gyermekfelügyelet helyszíne: Kárpáti János Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola  8315 Gyenesdiás, Kossuth L. u. 91.

A gyermekfelügyelet időszaka:
2020. év június hó 29-től 2020. év augusztus hó 7-ig

Felügyelet: 8.00 – 16.00 óra

A felügyelet időtartama alatt napi egyszeri ebéd térítés ellenében igényelhető.

Kérjük, amennyiben igénylik gyermekük részére a nyári szünidei felügyeletet, úgy szíveskedjenek az alábbi jelentkezési lapot kitöltve a polgármesteri hivatalba eljuttatni (személyesen vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre) legkésőbb 2020. június 8-án (hétfőn) 14:00 óráig.


A nyári táborba való felvétel a jelentkezési lapok visszaérkezésének sorrendjében történik.


Gyenesdiás, 2020. május 22.Czibor Zoltánné
jegyző


 

Magyarfaluprogram Logo